Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim

Kurumsal - 2018-01-24

NSK'nın Super-TF rulman malzemesi

Rüzgar enerjisi sektörüyle doğrudan ilgili olan, uluslararası akreditesi olan tescil kuruluşu ve sınıflandırma topluluğu DNV GL, NSK'nın Süper-TF malzemelerinden yapılmış makaralı ve bilyalı rulmanların önemli ölçüde, daha yüksek dinamik yük oranları sergilediği onaylamıştır. Daha yüksek yük oranı sağlayan bu etki, rüzgar türbini uygulamalarında servis ömrünü etkili bir şekilde iki kat uzatmaktadır.

Zorlu çalışma koşullarında rüzgar enerjisi sistemlerinin rulmanları çok uzun servis ömrüne ulaşmalıdır. NSK, zorlu çalışma koşullarının üstesinden gelebilmek amacıyla çok yüksek yük uygulamaları için tescilli bir malzeme”” olan Super-Tough (Super-TF) rulman çeliklerini geliştirmeye başladı.

Bu malzeme için bağımsız belgelendirme edinmek isteyen NSK, Super-TF'den üretilen rulmanların ISO 281: 2001'e (Rulmanlar - Dinamik yük oranları ve Ömür değerlendirmesi) göre olduğunu tasdik etmek için dünyaca ünlü test şirketi DNV GL'yi devreye soktu. İnceleme sonunda NSK'nın yayınladığı spesifikasyonlar teyit edildi ve 15.11.2017 tarihli bir Uygunluk Durumu belgesinde, Super-TF malzeme kullanıldığında temel dinamik yük oranının makaralı rulmanlarda % 23, bilyalı rulmanlarda ise % 26 oranında artabileceğini onayladı. Bu, sıradan rulmanlarla karşılaştırıldığında, rulman yorulma ömrünün iki katına eşdeğerdir.

Artık rüzgar enerjisi sistemi OEM'leri (Orijinal Ekipman Üreticileri) ve onların müşterileri, NSK'nın Super-TF rulmanlarının daha uzun servis ömrüne ulaştığına dair güvenceye sahipler. Bu nedenle rulmanlar, rulman spesifikasyonlarının 220.000 saate kadar, büyük bir bakım gerektirmeden kullanım ömrü gerektirdiği, son derece zorlu uygulamalar için idealdir.

Super-TF'nin performansını artıran en önemli faktörlerden biri, kontamine olmuş yağlayıcı maddeden kaynaklanan yüzey kaynaklı aşınmayı azaltma kabiliyetidir. Buna ek olarak, bu malzeme beyaz dağlama çatlaklarının (WEC) görünümünü önler veya geciktirir. Bunlar, yüzeyin altında oluşan spesifik olmayan hasar semptomlarıdır ve erken rulman arızasına neden olabilir. Bir dizi test sayesinde NSK, Super-TF'nin arızanın başlangıcına kadar çalışma ömrünü uzattığını göstermiştir.

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız