Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim
Rulmanlar hem sanayide hem günlük yaşamda her türlü makinede kullanılmaktadır.

Zorlu koşullara rağmen, daha önceleri düşünülmesi dahi mümkün olmayan, günümüzde bile inanılması güç dayanıklılık göstermektedirler.

2 mm Dış Cap

Rulman boyutları, 2 mm dış çap, 0,6 mm delik boyutu ve 0,8 mm genişlik gibi neredeyse minyatür boyutlardan başlamaktadır. Bu çok ufak rulmanlar küçük elektrikli motorlar gibi uygulamalarda kullanılmaktadır.

Diğer tarafta ise 15 tondan daha ağır olan ve 6 metre dış çapa sahip rulmanlar yer almaktadır. Bu bileşenler Manş Tüneli’ni inşa etmek için kullanılanlara benzer devasa tünel delme makinelerinde kullanılmaktadır.

Dakikada 400.000 Devir

Rulmanlar dişçi matkapları gibi makinelerde yaygın olan yüksek hızlara dayanabilir. Bu matkaplar, dakikada 400.000 devire kadar yüksek hızlarda dönebilen küçük, oldukça hassas bilyalı rulmanlar kullanmaktadır.

Söz konusu hız seviyeleri ve mutlak hassasiyet dişçi matkaplarında titreşimi neredeyse ortadan kaldırmaktadır. Bu özellik teknik açıdan etkileyici olduğu kadar emniyetli şekilde tedavi olmak isteyen diş hastaları için de bir rahatlık oluşturmaktadır.

Rulmanlar Saatte 580 km/s Hızda Uçuşa Olanak Tanımaktadır

Bu özel rulmanlar yolcu uçağı motorlarının ana şaftında kullanılır. Döner parçalar saniyede 160 metre hızla - saatte 580 km’ye denktir - dönmektedir. Yani rulmanlar aynı zamanda gökyüzünde emniyette olmanızı sağlamaktadır.

100 Nanometreden Az Titreşim

Bir makinenin hassasiyeti rulmanlarının hassasiyetine bağlıdır. Döner eksenin her bir ucu rulmanla desteklenmektedir. Eksen merkezinden yüksek miktarda kaçıklık olduğunda veya yüksek hızda çalıştığında dahi makine hassas biçimde çalışmaktadır. Örneğin 100 nanometreden* az minimal vibrasyona sahip yüksek derecede hassas rulmanlar bilgisayar sürücülerinde kullanılmaktadır.

(*1 nanometre bir metrenin milyarda biridir).

15 Yıldır Uzayda Dönüyor

Rulmanlar uzay uçuşlarında da kritik bir rol oynamaktadır. Hava durumu ve GPS gibi veriler uydular ile Dünya’ya iletilir. Uydu tasarımında uydunun pozisyonunu koruyan ve doğru doğrultuya yönlendiren bir reaksiyon çarkı bulunmaktadır. 15 yıldan uzun zamandır bu reaksiyon çarklarında yüksek derecede hassas rulmanlar kullanılmaktadır.

−253 °C ile +500 °C Arasında

Rulmanlar aynı zamanda sıfırın çok altındaki sıcaklıklarda çalışmaktadır - örneğin uzay roketlerinin yakıt pompaları, −253 °C sıcaklıkta sıvı oksijen içerisinde dönmeleri gerekmektedir. Yüksek hassasiyetli rulmanlar, aynı zamanda aşırı yüksek sıcaklıklara maruz kalırlar. +300 ile 500 °C arasındaki bilgisayarlı tomografi sistemlerinde ve X ray bulunan vakumlu tüplerde çalışmaktadırlar. Bu şekilde, sağlık görevlilerinin de modern, kapsamlı kontroller gerçekleştirmelerini sağlarlar.

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız