Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim

Rulmanlar - 2015-01-22

Kalıp Yağlı Rulmanlar

NSK’nin Molded-Oil teknolojisi, büyük bir gıda üreticisinin bir fırındaki ana yapım konveyörünün çalışmasında yılda 27.000€’dan fazla tasarruf etmesini sağladı.Üretici neredeyse her altı haftada bir rulmanda arıza ile karşılaşıyordu ve her yıl yaklaşık 36 rulman değiştiriliyordu. Bu da çok sayıda duraklamaya ve üretim kaybına neden oluyordu. Rekabetin yüksek olduğu bir pazarda, bu maliyetler devam edemezdi. Bu nedenle, daha dayanıklı rulmanların tedarik edilmesi amacıyla bir girişim başlatıldı.

Bu girişimin bir parçası olarak, NSK’nin Katma Değer programı AIP’den bir mühendis tavsiye vermek üzere çağrıldı. NSK uygulama değerlendirmesi rulmanların yağlama eksikliği ve su ile sert parçacıkların içeri girmesi nedeniyle arıza yaptığını belirledi.

NSK değerlendirmeyi bitirince, avantajlarını göstermek amacıyla deneme için Molded-Oil rulmanlarının takılmasını tavsiye etti. Deneme iki yıl aşkın süredir devam ediyor ve henüz bir arıza yaşanmadı. Bu da oldukça önemli bir gelişme olduğunu gösteriyor. Rulmanların ömrü eskiden altı haftaydı. Oysa artık müşteri kayıp üretim maliyetlerinden kurtuldu ve üretim verimliliğini önemli ölçüde arttırdı.

Molded-Oil teknolojisi NSK tarafından, güvenilirlik ve bakım yapılmadan daha uzun süre çalışma açısından rulmanların performansını önemli ölçüde arttırmak amacıyla geliştirildi. Molded-Oil rulmanlar, rulmana yağ sağlamak için yağ emdirilmiş bir polyolefin reçine kullanıyor. Benzer tasarımlar diğer rulman üreticileri tarafından kullanılmasına rağmen, NSK hacim olarak %50’den fazla yağlama sağlıyor. Bu da rakiplerinden çok daha yüksek bir miktar.

Molded-Oil, yiyecek ve içecek endüstrileri gibi yüksek düzeyde hijyen gerektiren durumlar için özel olarak geliştirilmiş patentli bir yağlama ortamıdır. Molded-Oil yağı, yağı kademe kademe serbest bırakan bir mekanizma aracılığı ile tedarik edilir. Bu da, uzun süre boyunca rulmana gerekli miktarda yağın tedarik edilmesini sağlar. Aynı zamanda, yağ sızıntısı riski de en aza indirilir bu da rulmanların sorunsuz çalışmasını sağlar ve her türlü kontaminasyon riski oldukça azalır.Malzemenin teknik özellikleri, sıcaklığa bağlı olan sürekli bir yağ akışı sağlar. Isı oluşumu arttıkça yağ boşalma oranı da artar. Molded-Oil teknolojisini kullanan rulmanlar su girişi olan rulmanlarda yağ kaybına bir çözüm sunar.

NSK bu teknolojiyi, iç çapları 110 mm’ye kadar olan standart sabit bilyalı rulmanlarda, oynak makaralı rulmanlarda ve konik makaralı rulmanlarda sunar. Korozif ortamların veya bazı gıda üretim tesislerinin mevcut olduğu uygulamalar için rulmanlar paslanmaz çelikten üretilebilir.

Makaralı rulmanlar, yiyecek ve içecek işleme makinelerinin ve ekipmanlarının önemli bileşenleridir, güvenilirliklerinin ve çalışma sürelerinin işletme maliyetlerinin kontrol edilmesini sağlamada önemli bir etkisi vardır. Teknoloji transferi fırsatları aynı zamanda, rulmanların gıda işleme makinelerinin kullanım maliyetlerini azaltmada daha büyük rol oynayabileceği anlamına da gelir. Bu, sadece daha ucuz bileşenler tedarik ederek değil aynı zamanda makine tasarımını iyileştirmek ve bakım maliyetlerini azaltmak için en yeni malzemeleri, yalıtım ve yağlama teknolojilerini kullanılarak da elde edilir.

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız