Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim

Kayış hizalaması neden önemlidir

Makine performansının ve bakım maliyetlerinin dikkate alınan en önemli maliyetler olduğu bir ortamda, kayışlı tahriklerin doğru hizalanmasının önemi giderek artıyor. Kasnağın hatalı hizalanması makineye gereksiz kuvvetlerin uygulanması ile sonuçlanabilir. Bu da, daha fazla aşınmaya ve titreşime yol açarak rulmanın zamanından önce aşınmasına neden olur ve buna bağlı olarak da maliyetli makine arızaları ortaya çıkar.

LAB-Set – Tüm kayış hizalama ihtiyaçlarınız için NSK çözümü

LAB-Set ile, kayış aktarma organlarınızın hizalanmış olup olmadığından hiçbir zaman şüphe etmezsiniz. Referans olarak V-kanallarını kullanarak, hassas hizalama yaparsınız bu da kayış aşınmasını, rulman arızasını ve titreşimi azaltır.

NSK’nın lazer hizalama çözümü LAB-Set iki hatlı lazer verici içerir. Bu da hizalamanın tekli lazer başlığından çok daha hassas olmasını sağlar. Her sette, kasnak kanallarına oturtulmuş, bir dizi manyetik yaylı kılavuz bulunur. Bu durum, lazer ünitelerinin kasnağa montajını çok kolaylaştırır.

Hizalama süreci, montaj kadar kolaydır. Sadece lazerleri açın ve karşı tarafa monte edilen üniteye bakın. Lazer, sağda gösterildiği gibi, hedef etikette çizgi şeklinde görünür. Eğer gerekirse, lazer çizgileri merkezdeki işaret ile aynı hizaya gelene kadar makinenizin konumunu ayarlayın. Bu, her iki ünite için de yapılır. 6 m mesafeye kadar hassas hizalama yapılabilir

Hassas kayış hizalamasının sizin için avantajları neler?

  • Rulman ömründe artış
  • Makine çalışma süresi, verimliliği ve üretkenliğinde artış
  • Kasnakların ve kayışların aşınmasında azalma
  • Plansız arızalarda azalma
  • Bileşen değiştirme maliyetlerinde azalma
  • Sürtünme ve buna bağlı olarak enerji tüketiminde azalma
  • Titreşim ve gürültüde azalma

Bakım Araçları AIP+ Literatür

Lazer Hizalama Cihazlari

Şaft Seti + Kayiş Seti

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız