Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim

Kurumsal - 2015-03-09

NSK Üretim Hattı

NSK Deutschland GmbH, 1 Ocak 2015’te Almanya Araç Parçası Distribütörleri Birliği’ne (GVA) katıldı.

Otomotiv Yenileme PazarıMüşteri Müdürü Martin Farnschläder, GVA’ya katılma kararının stratejik bir iş kararına dayanılarak verildiğini belirtti ve sözlerine şöyle devam etti: “NSK otomotiv alanındaki faaliyetlerini Orijinal EkipmanÜreticileri (OEM) ile sınırlandırmak istemiyor. Şirket, özellikle bağımsız yedek parçalar piyasasında, yenileme pazarındaki faaliyetlerini artırmayı amaçlıyor. Her şeyden önce, marka varlığını ve bilinirliğini güçlendirmemiz gerekiyor. GVA üyeliğinin bağımsız araç parçası tedarikçileri ile iyi bir ortaklık kurmaya doğru ilk adımımız olacağını umuyoruz.” Farnschläder ayrıca şirketin, denenmiş ve test edilmiş OEM deneyimini yenileme pazarına aktarmak istediğini de vurguluyor. ‘Yeni’, yenileme pazarıbiriminin geliştirilmesinin en önemli nedenlerinden biri de yedek parça işinin nispeten dönemsel olmaması, bu sayede de kolay planlanabilir olmasıdır. Bu durum, 2009 yılında otomotiv sektöründe yaşanan kötü küresel kriz esnasında açıkça görüldü: pek çok tedarikçi bu dönemde OEM işlerinde düşüş yaşadı, yenileme pazarı segmenti ise nispeten daha dengeli kaldı. NSK şu anda ilk olarak Almanya ve Fransa’da yenileme pazarı faaliyetlerini oluşturmaya yoğunlaşıyor. Daha sonra, şirket Almanya merkezi olan Ratingen’den (Düsseldorf yakınında) kıtadaki diğer ülkelere başarılı faaliyetler gerçekleştirmeyi umuyor. NSK geçen yıldan bu yana bir TecDoc veri tedarikçisi. TecDoc, Avrupa’da ototmotiv yenileme pazarı ortakları tarafından, araç ve model uygulamalarını belirlemeye yardımcı olmak için kullanılan elektronik bir araç. Bu, NSK’nin bağımsız araç parçası toptan satışındaki ürün serilerinin profilini yükseltmeye doğru atılmış önemli bir adımdır.

Her gün, şirketin dünya çapındaki 30.000 çalışanının her biri 1 numaralı Toplam Kalite güvencesini sağlamak için çalışıyor. NSK, karakteristik Japon düşünce tarzı olan “Toplam Kalite” ile aynı doğrultuda, “Hareket ve Kontrol” alanında kalite liderliğine ulaşmayı amaçladığını belirtiyor. Ayrıca, ürünlerinin kullanımının sürdürülebilirlik hususlarına uygunluğunu sağlamaya özel bir önem veriyor. Örneğin, enerji tüketimini ve sonucunda ortaya çıkan evresel etkileri azaltmayı taahhüt ediyor. NSK hepsinden önce, dünya genelindeki tesislerinin sosyal sorumluluklarını yerine getirmesini sağlıyor.

Şirket, yılda yaklaşık 6,74 milyar € ciro elde ediyor, bunun 900 milyon € kadarı Avrupa’dan elde ediliyor. NSK, ana sektörleri olan işleme endüstrileri, makine imalat sektörü ve tüketici ürünleri segmenti gibi pek çok sektör için bilyalı rulmanlar, makaralı rulmanlar, plummer blok ve lineer sistemler tedarik ediyor.

Bununla birlikte, otomotiv bileşenleri, şirketin temel iş alanıdır ve cirosunun üçte ikisinden fazlasını oluşturur. Şirket bu segmentte, tekerlek rulmanları, şanzıman rulmanları, motorlar ve yardımcı üniteler için rulmanlar, elektrikli direksiyon sistemleri, manüel olarak ayarlanabilen direksiyon milleri, direksiyon dişlileri, elektromekanik aktüatörler ve tabii ki, yedek parçalar sunuyor. NSK, asıl olarak binek araçlar için bileşenler üretiyor ancak, ürünleri izin verilen toplam ağırlığı 3,5 tona kadar olan hafif ticari araçlarda da kullanılabiliyor. Hollanda’nın Tilburg kentinde bulunan lojistik merkezinden Avrupa’ya dağıtım yapıyor.

Araştırma ve geliştirme (AR-GE) çalışmaları NSK için çok önemli ve şirket için önemli olan diğer bir iş alanıdır. NSK’nın dokuz ülkede toplam 14 araştırma merkezi bulunuyor ve üçü Avrupa Teknoloji Merkezileridir. Bu tesislerde 2.000’den fazla kişi, ürünlerin geliştirilmesi ve tasarımının yanı sıra rulmanların ve destek bileşenlerin ayrıntılı bir şekilde analizi için çalışıyor. NSK bu tesislerde uygulamaları test ediyor, çelik tedarikçileri ile ortak geliştirme işleri yapıyor ve müşteriler, satış ortakları ve üreticiler için teknik destek sağlıyor. Özellikle, dört önemli teknoloji alanında elde edilen araştırma ve geliştirme başarılarından gurur duyuyor: triboloji (yağlama), malzeme mühendisliği, analiz teknolojisi ve mekatronik.

NSK Avrupa’da İngiltere, Polonya ve Almanya’daki tümü ISO sertifikalı tesislerinde üretim yapıyor. Bugüne kadar elde edilen başarı şirketin doğru yolda olduğunu kanıtlıyor. NSK, otomotiv endüstrisinde çok sayıda OEM referanasına sahip olmanın yanı sıra, yedek parça endüstrisinde ilk sıralarda yer alan pek çok isme de dişli bileşenleri tedarik ediyor. Son birkaç yıldır çabaları nedeniyle Avrupa’da çok sayıda müşteri ödülü aldı. Toplam kalite alanında 1 numara olması sadece NSK’nin AR-GE faaliyetlerine ve üretimine şekil vermekle kalmıyor, aynı zamanda işletmenin faaliyet gösterdiği tüm alanlarda standardı belirliyor. Tüm alanlar, danışmanlık ve eğitimden teknik araçlara kadar her şeyi kapsayan sıkı iç yönetime tabidir.

Ratingen’de bulunan Almanya merkezine yapılan bir ziyaret, NSK’nın sahadaki 300 çalışanıyla beraber hedeflerini gerçekleştirmeye ne kadar konsantrasyon ve bağlılık gösterdiğine kısa bir bakış sunuyor. Şirket, bağımsız yedek parça pazarına girmek için orijinal parça tedarikçileri ile aynı çizgidedir. Hepsinde ortak olan bir şey vardır, o da Bağımsız Yenileme Pazarına (IAM) girme konusunda ciddi olmaları ve bunu bir öncelik olarak görmeleridir. GVA üyeliği, şirket temsilcilerinin röportajımızda belirttiği gibi, sadece bir başlangıç olan sürece atılan ilk adımdır.

http://www.gva.de

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız