Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim

Lineer Hareket Kontrol - 2017-08-14

Yarıiletken endüstrisinde kullanılan makineler bir saniye veya daha kısa döngü süreleriyle çalıştığından, toplama ve yerleştirme üniteleri çok yüksek seviyede dinamik performans sunmaktadır. Söz konusu durum bir çip montaj sistemi üreticisinde de görülmüştür: NSK, mevcut lineer kılavuzun değiştirilmesi ve dinamik kapasitenin ciddi ölçüde arttırılması amacıyla vidalı mil ve minyatür lineer kılavuzunun değiştirilmesini tavsiye etmiştir.



Yarıiletken sektöründeki montaj makineleri, toplama ve yerleştirme makinelerinin yüksek performansla çalışmalarını gerektirmektedir. (Fotoğraf: Arijit Modal/ Shutterstock)


Süreç içerisinde, montaj makinesinin toplama ve yerleştirme üniteleri bir yarıiletken çipi kavrar ve bunu bir paketin içerisine yerleştirir. Bu işlem sırasında 40 mm'lik vuruş, 2,5 m/s’lik bir hızla gerçekleştirilir.

Önceden kullanılan lineer motor bunu belli bir kapasitede gerçekleştiriyordu; işte bu yüzden OEM  alternatif bir çözüm bulmak için NSK' ya danıştı. Uygulamayı kapsamlı bir şekilde inceleyen NSK mühendisleri, BSS Serisi bir vidalı milin, PU serisi minyatür lineer kılavuzlarla beraber kullanılmasını tavsiye etti.

NSK' nın PU minyatür lineer kılavuzları, yarı iletken parça üretim ekipmanları ve medikal cihazların ihtiyaç duyduğu zorlu çalışma koşulları için özel olarak tasarlanmıştır. Düzgün bilya devridaimi, zahmetsiz hareketi mümkün kılarken gelişmiş keçe, sürtünme tozlarının ortama girmesini engeller. Bu, PU minyatür lineer kılavuzların uygun bir yağlayıcıyla temiz oda uygulamalarında kullanımını mümkün kılmaktadır.

PU Serisinin başka bir avantajı da hafifliğidir: taşıyıcı, pazardaki benzer sistemlerden %20 daha hafiftir ve bu, yüksek dinamiğe sahip uygulamalarda ciddi bir farkı ortaya koymaktadır. Toplama ve yerleştirme sisteminin tahrik ünitesi yalnızca 1 kg iken çalışma hızı 2,5 m/s'dir (40g'lık hızlanmayla beraber). Buna ek olarak 40 mm'lik vuruş ve 5000 rpm'lik maksimum bilya vidası dönüş hızı

Yüksek performans kapasitesi sayesinde NSK çözümü, yerini aldığı lineer motordan daha yüksek seviyede dinamik performans göstermektedir. Ayrıca, çip montaj sistemleri üreticisi, PU Serisi minyatür lineer kılavuz ve BSS Serisi vidalı milin dayanıklılığı ve kullanım ömründe memnundur.

 


NSK PU minyatür lineer kılavuz serisi, yarıiletken parça üretim ekipmanı gibi zorlu uygulamalar için geliştirilmiştir.


NSK’nın BSS vidalı mil serisi, kısa döngü sürelerine sahip kesin konumlandırmayı sağlamaktadır

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız