Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim

Rulmanlar - 2018-05-14

NSK Super Precision Angular Contact Ball Bearings

NSK, lider otomotiv sanayi tedarikçisinin tesisindeki  dört CNC işleme merkezinde tekrarlayan işmili rulmanlarının arızaları sorununu   çözdü. İşmili rulmanlarının neden her iki haftada arızalandığının temel nedeni belirlendi ve. Tesis şu an yıllık €32,880 tasarruf  ediyor.

 

Arızaların altında yatan sebepleri araştırmak için, NSK'dan tüm uygulama ve bakım sürecinin araştırmasını yürütmesi talep edildi. Bir NSK uzmanı, bakım departmanı tarafından üstlenilen montaj yöntemlerini gözlemledi ve ana problemin Süper Hassas Eğik Bilyalı Rulmanların yanlış kullanımı olduğunu keşfetti.

 

Rulmanların doğru  montajı, endüstriyel makinenin en uygun çalışması ve devamlı bakımı için üst düzey öneme sahiptir. Burada, doğru eğitim ve uygun aletlerin kullanımı özellikle önemlidir. Bunu akılda tutarak NSK, şirketin bakım ekibi için, montaj ve demontaj tekniklerini ve rulmanın tekrar greslenmesi hakkında kapsamlı bir eğitim programı yürüttü. Eğitim tamamlandığında, rulman ömrünün gereken şekilde iki haftadan 6 aya uzaması, kayda değer maliyet tasarrufuna yol açtı ve daha başka sorun raporlanmadı.

 

Yeni rulmanve işletmenin duruş süresi maliyetinin yanı sıra önceden olan her iki haftadaki (dört makine boyunca) rulman arızaları da dikkate alınırsa; NSK araştırması ve başvurusunu takip eden yılda sadece iki rulman değişiminin sonucu olarak yıllık €32,880 tasarruf elde edildi.

 

Süper Hassas Eğik Bilyalı Rulmanlar, NSK tarafından patentli ekstra saf ve gelişmiş materyal kullanımları sayesinde uzun ömür sunuyorlar. Ayrıca düşük ses özellikleri onları; birçok modern takım tezgahında bulunan sessiz çalışan, yüksek hızdaki işmilleri için ideal yapıyor. Çeşitli kafes ve keçe seçenekleri mevcuttur.

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız