Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim

Lineer Hareket Kontrol - 2017-08-28

NSK’nın HTF vidalı mil serisi


NSK, enjeksiyonlu kalıp makinelerinde işmili tahriklerinin kullanım ömrünü optimize etmek için en yeni S-HTF serisi dahil olmak üzere yeni yüksek yüke sahip vidalı miller geliştirdi. Bunun yanı sıra, birçok tanınmış enjeksiyonlu kalıp makinesi üreticisi, HTF serisinin popüler hale geldiği kenetleme ve enjeksiyon eksenlerinde NSK'nin yüksek yüklü vidalı mil tahriklerini kullanmaktadır.

Kısmen, hükümet düzenlemelerinin bir sonucu olarak hidrolik tahrikler yerine elektrik kullanan enjeksiyonlu kalıp makineleri, Avrupa'ya kıyasla Japonya'da daha erken popüler olmuştur. NSK bu sayede, kenetleme eksenleri için tahrik optimizasyonunu sağlayan vidalı miller geliştirme deneyimini erkendenelde etmiştir.

HTF serisi vidalı millerin sağladığı faydalar, en açık şekilde NSK'nin yakın zamanda sunduğu danışmanlık hizmetlerinde görülebilir. Şirket sıklıkla, neden analizi yapmak ve makine arızaları için uzun vadeli teknik çözümler sunmak için makine OEM'lerine yardım etmektedir. Geçtiğimiz günlerde bir enjeksiyonlu kalıp makine serisinde buna ilişkin bir sorun görüldü: kenetleme eksenlerini destekleyen vidalı mil tahrikleri, tedarikçinin birkaç senelik dayanıklılık taahhüdüne rağmen erkenden arızalanıyordu.

Ratingen, Almanya'da bulunan Avrupa Teknoloji Merkezi'ndeki (ETC) NSK uzmanları, vidalı mil tahrikleri üzerinde kapsamlı bir inceleme gerçekleştirdiler ve arızaların nedeninin yüksek yükte ters yönde hareket eden bilyalı rulmanlar arasında ortaya çıkan temasın olduğunu gördüler. Bu. sürtünmeye yol açıyor ve bilyalara hasar vererek bir yağ ve sertleşmiş çelik karışımını ortaya çıkarıyordu. Sonuçta, yuvarlanma sırasında bileşen üzerinde daha fazla hasar gerçekleşiyor ve eksen tamamen bozuluyordu.

Yüksek yüklü lineer hareket uygulamalarında sıklıkla görülen bu sorunu çözmek için NSK, birkaç sene öncesinde bütün HTF yüksek yüklü vidalı mil işmilleri için S1 teknolojisini geliştirmişti. Bu patentli bilya hizalama özelliği, istenmeyen koşullarda bile bilyalar arası temasın ortaya çıkmasını engellemektedir.

HTF serisi tahrikleri, test sürecinde makine OEM'indeki mevcut vidalı millerin yerini aldı. Yağdaki metal içeriği ölçülerek aşınma her hafta izlendi. Önceki tahrike kıyasla iki kat daha uzun bir hizmet dönemi sonunda herhangi bir aşınma bulunamadı. Bu örnek, HTF bilyalı rulmanların enjeksiyonlu kalıp makinelerindeki kenetleme ekseni tahriki uygulamaları için ne kadar uygun olduğunu yeniden göstermektedir.

HTF serisi, yüksek hızlı enjeksiyon için işmilleri (HTF-SRC) ve yüksek kenetleme kuvveti uygulamaları (HTF-SRE) serilerinin orijinal ürün serisine eklendiği 1996 yılında piyasaya sürülmüştü. S-HTF serisi vidalı miller, kullanım ömrünü iki katına çıkarmakta ve şirketin önceki nesil ürünlerinden 1,3 kat daha fazla dinamik yük kapasitesi sağlamaktadır.  Bu performans özellikleri, optimize edilmiş bir sertlik ve dayanıklılık birleşimi sunan vida mili ve somunlar için yeni bir çelik malzemenin (Tok Çelik - TF olarak adlandırılır) kullanımı sayesinde elde edilmiştir.

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız