Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim

Lineer Hareket Kontrol - 2018-01-12

NH lineer kılavuzları

Şişirme kalıplama makinelerinin önde gelen üreticisi, kısa süre önce lineer  kılavuzlarını NSK'nın NH serisi ile değiştirdi. OEM’in , kalıp levhalarını hareket ettirmesi için kullandığı önceki lineer kılavuzların sergilediği yetersiz hizmet ömrü hakkında şikayet alması üzerine harekete geçildi.

Plastik şişeler gibi içi boş nesneler üretmek için kullanılan üfleme kalıplama makineleri, çok zorlu çalışma koşullarına tabi olan lineer kılavuzlara sahiptir. Sonuç olarak, bu müstesna OEM'in keşfettiği üzere, eğer optimum lineer kılavuz seçilmemişse hizmet ömrü tehlikeye giriyor. Bu üretici, lineer kılavuzların sadece 12 ay geçtikten sonra açık bir şekilde aşınma emareleri göstermesinden dolayı memnun olmayan müşterilerinden şikayetler almaya başlamış. Şişirme kalıplama makineleri hızlı dönüş süreleri ve yüksek kilitleme kuvvetleri ile çalıştıklarından, lineer kılavuzlar gibi ana bileşenlerinde herhangi bir yıpranma üretim sürecine son derece zararlı olabilir.

Makine üreticisi, durumu araştırmak için mevcut lineer kılavuz tedarikçisini zorladı; ancak aşınmanın, hizalama hatalarından kaynaklandığı firmaya söylendi. Başka bir deyişle, tedarikçi OEM'in, makinelerine lineer kılavuzları monte ederken hatalar yaptığını ima etti.

Üretici bu cevaptan memnun olmayarak NSK' ya döndü; şirketten tam değerlendirme ve hasar tespit analizi yapılmasını istedi. İnceleme tamamlandıktan sonra, NSK aslında çok küçük hizalama hataları olduğunu keşfetti; ancak kılavuzların zarar görmesinin başlıca nedeni bu değildi.

Aynı zamanda NSK teknisyenleri, lineer kılavuz tedarikçisi tarafından verilen yük katsayılarının, endüstri standardı ISO formülleri kullanılarak hesaplanan değerlerden oldukça farklı sonuçlar üreten bir yöntem ile hesaplandığını saptadılar.

Mevcut kılavuzların, özellikle dinamik stres, aşırı yük, darbe yükleri ve şoklama yüklemesi durumlarında, optimize edilmiş tasarımları sayesinde daha yüksek yük kapasitesi ve çok uzun hizmet ömrü sunan NSK NH serisindeki eşdeğer kılavuzlarla değiştirilmesi önerildi. Bu tip etkiler genellikle şişirme sistemlerinde kaçınılmazdır, bu nedenle lineer kılavuzlar bu durumlara göre tasarlanmalıdır.

NH serisi için, ilgili yük katsayısı değerleri ISO standartlarına göre hesaplanır, bu da lineer kılavuzlar için her zaman bir mesele değildir. Çoğu zaman, değerler ISO koşullarında yapılmamış testlerden elde edilir. Değerler daha iyi gözükebilir; ancak NSK için doğru metot, ISO standartları baz alınarak yapılan bir karşılaştırmadır ve kullanıcıların tekrar tekrar uygulayabileceği bir metottur.

Sayıları giderek artan tanınmış kalıplama makinesi üreticilerinin yanı sıra yarı iletken imalatı için takım tezgahları ve çalıştırma sistemleri üreten firmalar, NH serisi lineer kılavuzların kullanımından faydalanmaktadır. Şişirme makinesi üreticisinin vakasında da, NH kılavuzlarına geçilmesiyle kilitleme ünitelerinin aşınma eğiliminde belirgin bir azalma sağlanmış oldu. Sonuç olarak OEM, tüm makine serisinde NSK'nın NH serisi lineer kılavuzlarını kullandı.

 

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız