Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim

Rulmanlar - 2018-09-03

NSK Induction Heater IHN010

Rulmanlar, aşınmaya duyarlı olan ve yüksek gerilime maruz kalan elemanlardır. Bunu dikkate alacak olursak, bakım planı hazırlarken plana rulmanları da dahil etmek bilhassa önemlidir. Bu strateji, makinenin veya ekipmanın çalışma ömrünü uzatmak açısından yardımcı olacaktır. S012018-N-Image1.jpeg - Doğru araçla doğru kurulum, rulmanların uzun bir süre kusursuz çalışmasını isağlamada önemli bir yardımcı etkendir.

Bu faktörün ihmal edilmesi durumunda büyük sorunlar doğabilir. Örneğin, sadece bir rulmanın arızası bile tüm imalat sistemlerinin veya üretim hatlarının durmasına sebep olabilir. En iyi rulman bakımı üzerine farklı yaklaşımlar, AIP Katma Değer Programının bir parçası olarak NSK tarafından özetlenmiştir.

Tüm rulman sorunlarının %20'ye varan kısmı, yanlış kurulumdan kaynaklanmaktadır. Buna istinaden, bakım personeli önce eğitilmeli ve ardından doğru araçları kullanarak montajı yapmalıdır. Bu yüzden NSK, müşteri bakım hizmetlerine eğitim dersleri sunar. AIP+ bakım ve hizmet paketi ile NSK; sanayide bulunan tipik rulman görevlerini kolaylaştırmak için yüksek kaliteli, etkin araçlar sunar. AIP+ portföyünde, mekanik ve hidrolik montaj araçlarının yanı sıra indüksiyon ısıtıcıları da bulunuyor.

Makineler işlemin yarısındayken rulmanların bozulma durumu oluşuyorsa, bunun sebebi ideal rulman tipinin seçilmemiş olması ya da uygulamaya doğru bir şekilde montajlanmamış olmasıdır. Çevre şartları da ayrı bir etken sayılabilir. Tipik örnekler ise, gıda işleme sektöründekiler gibi sık temizleme gerektiren makinelerdir. Yüksek basınçlı su veya buhar jetleri ile temizleme, gresin bulunduğu yerden dışarı çıkmasına ve rulmanların içine kir veya toz sızıp kirlenmesine neden olur. Ancak, NSK'nın kalıcı gres içeren taşıyıcı ortama sahip Molded Oil rulmanlarını kullanarak bu sorunları çözebilirsiniz.

AIP çerçevesi içerisinde NSK, hem rulmanların hem de işletme şartlarının yerinde denetimini gerçekleştirebilir. Şirket uzmanları, daha sonra önerilerini bir maliyet analiziyle destekleyerek hangi rulmanların kullanılacağı üzerine belli bir teklifte bulunurlar.

Bir Alman otomotiv üreticisinde, motor mili rulmanının 15 aynı üretim merkezinde değiştirilmesi gerekebilir.

NSK, vaktinden önce gerçekleşen arızaların dış kirlenmeden kaynaklandığını bularak, yüksek duyarlılığa sahip rulmanları önerdi. Sonuç olarak, rulman arızaları kayda değer bir şekilde aşağıda belirtildiği gibi düşürüldü: Hizmet ömrü 12 aydan 36 aya kadar çıkarıldı. Bu da sadece kurulum maliyetinde 50.000 €'dan biraz daha fazla olan yıllık tasarrufu sağladı.

Alternatif bir strateji olarak durum izleme, rulmanların hizmet ömrünü uzatmak için daha önlenebilecek bir yaklaşımı temsil ediyor. NSK ayrıca bu servisi AIP+ çerçevesi içerisinde sunar. Şirket servis teknisyeni; titreşim, sıcaklık ve makine elemanlarının hızı gibi parametreleri kaydetmek için işletmeye uğruyor. Daha sonra teknisyen, özel olarak geliştirilmiş ölçüm tekniğiyle verileri güçlü bir yazılım standart prosedür çizgisinde kaydedip analiz ediyor. Müşteriye, rulmanın mevcut durumu hakkında bir açıklamanın içinde bulunduğu ayrıntılı bir CMS raporu sağlanıyor. Şaft hizalaması veya ayar hataları, yetersiz yağlama, tahrik elemanlarında vaktinden önce eskime gibi durumlar raporda belirtiliyor. Uygulamada bu, yalnızca önleyici bakım olarak hizmet etmeyip, rulmanların hizmet ömrünü uzatmak amacıyla optimize edilmesini de mümkün kılıyor.

Diğer bir örnekte, haddelenmiş metal ürünlerini üreten imalatçı, levha üretimi esnasında üretimde farklılıklar gördü. Gerekli olan bakım çalışması, daha az üretim süresi ve daha çok maliyetle sonuçlandı. NSK, ana fırın fanındaki tahriklerin sebebini tanımlayarak, daha kısa aralıklarla düzgün CMS kontrollerinin tanıtımını yaptı.  Öngörücü bakım, kullanıcının yıllık 70.000 € biriktirmesine olanak sunarak, rulmanlar için süreyi en iyi şekilde ayarlayan bir değiştirme rotasının kurulmasını sağladı.

 

Özetle bakım mühendislerinin elinde, rulmanların ömrünü uzatmak için bir çok çözüm var.  NSK'daki uzmanlar hem makine imalatçılarını hem de kullanıcıları çeşitli hizmetler ve güvenilir teknik çözümlerle desteklemektedir.


Molded Oil rulmanları, sert işletme şartlarında problem çözücüdür


Bir araba imalatçısı, yüksek duyarlılığa sahip rulmanları kullanarak bakım maliyetinde 50.000 €'dan daha fazla bir miktar biriktirmeyi başarmıştır


NSK, Durum izleme ile  rulmanlara "sağlık kontrolü" sunar

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız