Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim

Rulmanlar - 2017-03-27

NSK, zorlu çelik endüstrisi uygulamaları için yeni bir silindirik makaralı rulman tipini piyasaya sunuyor. NUB serisi rulmanlar, özellikle sürekli döküm makinelerinin tahriksiz kılavuz makaralarında, örneğin düzleştirme bölümünde kullanılmak üzere tasarlanmıştır.



Bükme işleminden hemen sonra gelen, sürekli döküm makinelerinin düzleştirme bölümü diğer işleme proseslerine aktarılmadan yeni döküm levhalarının soğutulması için röle yoluna geçişi mümkün kılar. Bir sürekli döküm makinesinin çalışma prensibi, randıman, verimlilik ve maliyet etkinliğini en üst seviyeye çıkarmak için 'sürekli hareket etmektir. Bundan yola çıkarak, konveyör durmadan sürekli olarak çalışmalıdır; rulmanlar bu yüzden süreç içerisinde çok kritik bir role sahiptir.

Çelik endüstrisi uygulamalarında bu tür zorlu ortamlar daima mevcuttur. Örneğin, rulmanlar yalnızca yüksek mekanik basınca maruz kalmakla kalmaz, ayrıca hem sıvı hem de buhar biçiminde soğutma suyuna da dayanıklı olmalıdır. Bunlara ek olarak, röle yolundaki çok düşük hızlar (10 rpm'den daha az), tasarım gereği çok yoğun yağlama gereksinimlerine ihtiyaç duyan geleneksel oynak makaralı rulmanlar için sorun olabilir. Hızlar belirli bir eşiğin altına indiğinde döner parçalar üzerinde daha fazla aşınma beklenir. Bu zorluklara rağmen, çelik fabrikaları planlanmamış duruş süresi olmadan ve minimum seviyede bakım maliyetiyle uzun kullanım ömrü talep ederler. İşte bu yüzden NSK, NUB serisi kafessiz silindirik makaralı rulmanları geliştirmeye karar verdi. Kullanım ömrünü uzatmaya yardımcı olmak için bu rulmanların özellikleri arasında düşük seviyede sürtünme ve mükemmel yuvarlanma temaslı kendinden hizalama bulunmaktadır. Buna ilave olarak, 12 açısal dakikaya kadar yanlış hizalamalar, NUB serisi rulmanların başarılı bir şekilde çalışmasında veya kullanım ömründe herhangi bir etki yaratmadığından kılavuz merdanelerindeki herhangi bir ısı genleşmeyi dengelemek mümkündür.

Geleneksel oynak makaralı rulmanların tersine, yuvarlanma yolundaki hat teması sayesinde, NUB rulmanlarında kusursuz dönüş sürtünmesi gerçekleşir. Sürtünme daha azdır ve aşınma seviyesi minimumda tutulur. Basit bir segmanın iç bileziğe eklenmesi suretiyle, doğrudan kolay montaj da başka bir avantajdır.

Önceki ürün serilerine kıyasla, NSK'nın NUB rulman serisi, sürekli döküm makinelerinin kılavuz merdanelerinin zorlu ortam koşullarıyla karşı karşıya kaldığında, kullanım ömrünü üç kat uzatmaktadır. Bu sebepten ötürü rulmanlar, etkin maliyetli, sürekli ve yüksek verimliliğe sahip çelik imalatını sağlamaya yardımcı olmaktadır.

Bu yeni serinin NSK numaralandırması, iç çap boyutu ile başlamaktadır. Örneğin, 130 mm iç çaplı bir NUB rulmanının, NSK numarası 130NUB40V ile tanımlanacaktır.
 


 

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız