Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim

Rulmanlar - 2017-11-06

NSK Agri Disk Poyraları ve Büyük Poyralar

Bir standart rulman bir tarım makinesine monte edildiğinde genellikle uzun süreli kullanım pek mümkün olmaz. Bu sebepten ötürü, tarım endüstrisindeki birçok önemli OEM, NSK'nın müşteri ve uygulamaya özel ürettiği rulmanlara güvenmektedir.

NSK'nın Agri Disk Poyraları, yüksek basıncı emebilen ve böylece rulman kullanımı boyunca dayanıklılık gösteren yüksek performanslı bir özel yağla doldurulmaktadır. Standart rulmanların kullanımında gerekli olan ilave yağlama ihtiyacı ortadan kaldırılmıştır. Bu hem zamandan hem de yağdan tasarrufu mümkün kılar ve rulman ünitesinden herhangi bir yağ sızıntısı olmayacağı için çevreyi korur.

Tarım teknolojisi sektöründe rulmanlar daima neme, aşındırıcı partiküllere ve gübre gibi korozif partiküllerin yanı sıra yüksek mekanik gerilime maruz kalır. Buna rağmen, çok korozif bir unsur olan gübre çıkaran ve dağıtan makineler, çok zorlu koşullara dayanıklı olmak durumundadır.

Lössnitz, Almanya'da bulunan Eidam Landtechnik GmbH, tarım teknolojisinin zorluklarla baş eden bu bölümünde uzmanlaşmıştır. Şirket, tarlada gübre çıkarmak ve dağıtmak için yenilikçi ürünler geliştirmektedir. Eidam'da şirketin yeni nesil makinelerinden bir tanesi için uzun kullanım ömrü birincil tasarım önceliğine sahiptir; bu makine, müşteriye özel NSK Agri Disk Poyraları kullanan, gübre uygulamaları için geliştirilen Innomadie kompakt disk çiftçi tırmığıdır (2. Fotoğraf). Bütün rulman sabitleme noktaları çok büyük boyutta olacak şekilde tasarlanmış ve değiştirilebilir aşınma kovanlarıyla donatılmıştır; dişli bağlantı noktaları kolay değişimi mümkün kılmaktadır.

Agri Disk Poyralarında bulunan çok etkin, çoklu keçeler de başka bir avantajı ortaya koymaktadır. Makine kolu tarafında rulmanlar, yan yana yerleştirilen iki kaset keçesiyle donatılarak toplam sekiz adet keçe dudağı sunar (disk tarafı, başka bir kaset keçesiyle kapatılmıştır). Agritechnica 2017'de (12-18 Kasım: Hanover, Almanya) bir Innomadie kompakt disk tırmık makinesi, NSK standında (Stant E44, Salon 15) tanıtılacaktır.

NSK ayrıca, Agri Disk Poyraları baz alarak üyük Poyra serisini de geliştirmiştir. Aynı tasarım prensibine sahip Büyük Poyralar, daha büyük diskler ve daha yüksek performans için tasarlanmıştır. Bu rulmanları kullananlar arasında ABD'lik tarım makinesi üreticisi Kuhn Krause bulunmaktadır. Geçtiğimiz günlerde Decatur, Illinois'teki Farm Progress Show'da tanıtılan yeni Kuhn Krause Interceptor kompakt disk tırmık makinesi zorlu arazilerde toprak sürmek için tasarlanmıştır.

Bugüne kadar Kuhn Krause, Büyük Poyraların gerekli kullanım ömründen iki kat daha uzun bir süre boyunca dayanıklı olduğunu görmüşse de yapılan testler halen devam etmektedir ve nihai sonuçlar henüz elde edilmemiştir. Çok verimli keçenin yanı sıra beş katlı ve üç katlı kaset keçeleriyle şirket, rulmanları taş darbelerinden koruyan çok sağlam gövdeyi vurgulamaktadır 

Gerhard Dücker GmbH & KG ayrıca, özel uygulamalar için özelleştirilen çim şeridi biçici/döveni için NSK Büyük Poyraları kullanmaktadır (5. Fotoğraf). Bir toprak sürme makinesine kıyasla, döven mili rulmanları,  yaklaşık 2.400 tur/dak hızında 10 kat daha fazla dönmektedir. Bu hız, bu tür makineler sıklıkla kanallarda ve dere yataklarında kullanıldığından, sürekli olarak test edilen keçeler üzerinde ayrıca bir yük yaratmaktadır; bu yüzden, suyun daima rulmanlara nüfuz etmesi ve arıza çıkarması mümkündür. Agri Disk Poyralarının keçe sistemi, bu zorluklarla baş eden ideal bir çözüm sunmaktadır.

Agritechnica 2017'de NSK, Büyük Poyra ile donatılmış bir biçerdöver modelini ve algılayıcı silindirinde yer alan özel (ve küçük) bir rulman modelini sunacaktır.

Geçmişteki deneyimleri sayesinde NSK'nın en güçlü olduğu pazar Batı Avrupa'dır. Bunun yanı sıra ABD, Avustralya ve Doğu Avrupa'daki tarım makinesi üreticileri de yavaş yavaş şirketin özel rulman ünitelerini kullanmaya başlamaktadır. Agri Disk Poyraların yanı sıra, dört nokta temaslı bilyalı rulmanlar, ünite rulmanları, flanşlı rulmanlar ve kasnak rulmanları gibi diğer özel rulmanlar da bulunmaktadır.

Başta yükleniciler olmak üzere günümüzün nihai kullanıcıları ve sayısı gün geçtikçe artan pres makinesi üreticileri NSK'nın Agri Disk Poyralarını kullanmaktadırlar çünkü çok önemli (ve özet) hasat ve toprak sürme dönemlerinde bu rulmanlar, makine aksaklık süresini kısaltmaktadır. En nihayetinde, tek bir kompakt disk tırmık makinasına en fazla 98 tane disk rulman monte edilebilmektedir ve bu rulmanların hepsinin operasyon sırasında kusursuz bir şekilde çalışması gerekmektedir. İşte bu yüzden, Eidam ve Kuhn Krause gibi iyi bilinen üreticiler ürün dokümanlarında NSK rulman ünitelerini kullandıklarını belirtmektedir.


  

 

 

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız