Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim

Otomotiv - 2015-03-09

İşlevsel Güvenlikle Uyumlu Elektrikli Direksiyon

NSK Ltd. - Tokyo, Japonya – otomobiller için ISO İşlevsel Güvenlik standartlarına uyumlu yeni bir elektrikli direksiyon (EPS) sistemi geliştiridiğini duyurdu. Yeni sistem, son yıllarda talebin fazla olduğu yüksek güvenlik seviyesini destekliyor, buna ilave olarak birinci sınıf sürüş destek işlevleri sunuyor. NSK, bu yeni ürünü dünya genelinde pek çok konsept araçtaki uygulamalar için yaygın şekilde pazarlamayı amaçlıyor.

Ürün Özellikleri

1. Karayolu Araçları* için geliştirilen ISO 26262 İşlevsel Güvenlik Standardı ile Bütünüyle Uyumludur.
NSK, uluslararası standartlarla uyumlu bir geliştirme süreci oluşturdu ve ardından işlevsel güvenlik ile ilgili denetlemelerden ve değerlendirmeleden geçti. Buna ilave olarak, NSK ototmobil üreticileri tarafından ortaya koyulan güvenlik hedeflerine ulaşmak amacıyla mikro bilgisayarları, tork sensörleri ve diğer cihazları ile tanılar gerçekleştirdi.

*: Ağırlıklı olarak Avrupa’da uygulanan uluslararası bir standarttır. Bu standartta, olası elektrik sistemi arızalarının kök nedenlerinin belirlenmesine dayanılarak, riski kabul edilebilir bir seviyeye indirerek güvenliğin sağlanması için işlevselliğe odaklanılıyor.

2. Kompakt, Hafif ECU
NSK, mekanik teması olmayan bobinsiz yarı iletkenler ve yarı iletken röleler kullanarak daha kompakt, daha hafif bir ürün elde etti ve bu sayede radyatörler daha kompakt hale geldi ve toplam bileşenler sayısı azaltıldı. Sonuç en yeni geleneksel üründen %10 oranında bir hacim azalması oldu (veya geçtiğimiz on yılda piyasaya çıkan orjinal üründen %45 oranında bir hacim azalması ve %40 oranında bir ağırlık azalması).

3. Daha Yüksek Katma Değer
Son yıllarda, EPS daha fazla güvenli ve konforlu elektronik kontroller sunmuştur. Yeni üründe, çeşitli yüksek performanslı araç kumandalarıyla uyumun sağlanması amacıyla dahili direksiyon tork sensörlerine ilave olarak bütünleşik yönelme açısı sensörleri bulunuyor.

Ana Uygulamalar
Bu yeni ürünle birlikte,NSK ISO İşlevsel Güvenlik uyumluluk ihtiyacını da karşıladı.NSK bu ürünün uygulamasını çok çeşitli araçlarda yaygın olarak kullanımını sağlayacak.

Ürün Avantajları
Daha fazla güvenlik
Sürücüler için daha düşük direksiyon eforu
Geliştirilmiş yakıt verimliliği.

NSK, daha fazla güvenlik, konfor ve çevresel performans için son teknolojinin uygulanmasına kendini adamıştır. NSK ileriye yönelik olarak, ürünlerini geliştirerek ve yerel tedariki ve yerel üretimi yaygınlaştırarak EPS işinin küresel satışlarını arttırmayı sürdürmeyi planlıyor.

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız