Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim

Lineer Hareket Kontrol - 2017-04-06

Yüzey montajı teknolojisiyle (SMT) çalışan, tanınan, itibarlı bir toplama ve yerleştirme makinası imalatçısı, lineer kılavuzlarında sürekli olarak arıza yaşadığından, çözüm için NSK'ya yöneldi. NSK sorunun kaynağını tanımladıktan sonra NH Lineer Kızak serisini tavsiye etti. Bugüne kadar, bu ünitelerden binlercesi müşteriye tedarik edildi ve hiçbir erken arıza rapor edilmedi.


Elektronik endüstrisindeki standart bir SMT yerleştirme makinası PCB'ler üzerine her saat 50.000 bileşeni yüksek hassasiyetle yerleştirebilir. Bu, toplama ve yerleştirme ünitelerinde büyük beklentilere sebep olmaktadır. (Fotoğraf: iStock.com/thiel_andrzej)

SMT montaj makinalarında kullanılan toplama ve yerleştirme üniteleri yüksek seviyede mekanik gerilime karşı dayanıklı olmalıdır. Elektronik sektöründe çalışan standart bir makina, baskılı devre kartları üzerine her saat 50.000'den fazla bileşeni yüksek hassasiyetle yerleştirebilmelidir. Ayrıca, bu makinalar aynı anda 200 adede kadar besleyiciden (elektronik parça silindirleri) bileşen alabilmelidir.

Bu kadar fazla elektronik bileşenin bu kadar hızlı bir şekilde yerleştirilmesi sonucu sorunların ortaya çıkması kaçınılmazdır. Bu durum, Avrupalı bir OEM tarafından geliştirilen yeni SMT montaj makinasında bulunan toplama ve yerleştirme sisteminde görüldü. İmalatçı, orijinal lineer kızakların kullanım ömürlerinin çok kısa olduğunu gördü ve bunları ikinci bir imalatçıdan aldığı başka bileşenlerle değiştirmek de fayda sağlamadı. Ayrıca, iki tedarikçi de arızaların nedenini saptayamadı veya bir çözüm sunamadı.

Bu başarısızlıklardan sonra OEM, arızalı bileşenleri analiz etmek için uzman bir ekip oluşturan NSK ile iletişime geçti. Temel olarak bileşenler üzerinde gerçekleşen hasar incelendiğinde moment (devirme) yükünün çok yüksek olduğu görüldü. Bunun nedeni, toplama ve yerleştirme sistemindeki hizalama hatalarıydı.

Sonuç olarak NSK, yüksek hızlı uygulamalar için özel olarak tasarlanmanın yanı sıra kendinden hizalama özelliklerine de sahip olan NH Lineer Kızak serisinin kullanılmasını tavsiye etti. Kısa vuruşları ve darbe yüklerini içeren uygulamalarda kullanılan standart gres yağı yerine daha iyi yağlama özelliği sağlaması için özel bir gres yağı tipi de kullanıldı.

Proje çok başarılı oldu. NSK'nin NAH20ANZ tipi kızakları kullanılmaya başlandıktan sonra OEM herhangi bir arıza yaşamadı. Ayrıca, binlerce kurulumdan sonra bile NH Lineer Kızaklar hala uzun ömürlü olduklarını kanıtlıyor.


NSK'nin NH serisi lineer kılavuzları, bu uygulamada dayanıklılığını kanıtlıyor

 

 

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız