Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim

Rulmanlar - 2018-10-04

Self-Lube Bearing Units from NSK feature a nitrile rubber triple lip

Bir işlem hattının çoklu kayış hamur-kabartma bölümünde altı haftada bir arıza veren döküm yataklı blokların bir sonucu olarak, İngiltere merkezli bir paketlenmiş tortilla üreticisi yardım için NSK'ya başvurdu. NSK’nın uzman mühendislik ekibi tarafından yapılan araştırmalar, arızaları, un parçacıklarının girişine ve titreşim nedeniyle ayar vidasının gevşemesine (mil sürtünmesi) bağladı. Daha sonra, tortilla ambalaj üreticisinin standart döküm yataklı blok ünitelerini NSK’nın Self-Lube Üç Dudaklı Keçeli Üniteleri ve  eksantrik kilitleme manşonları ile değiştirmesi için bir tavsiyede bulunuldu.. Değişen rulman üniteleri, çalışma ömrünü altı haftadan bir yıldan daha fazla bir süreye kadar uzattı ve bu da önemli maliyet tasarrufu sağladı.

Paket tortilla üretim tesisindeki hamur kabartma ünitesinin NSK’nın tavsiyesinde önce her biri, tek bir dudaklı keçe ve ayar vidalı kilitleme düzenine sahip iki döküm yataklı blok yatak ünitesi tarafından desteklenen toplamda 42 silindiri bulunmaktadır. Dönme hızı yaklaşık 120 rpm'dir. Tortillaların sargısını taşımak ve kabarmaları için yeterince uzun süre tutmak için silindirlerin etrafına bir kayış sarılır. Tortilla sargısı hamurun bir ucundan geçerek ilerler, aşağıdaki kayışa geçer ve diğer yönde hareket eder. Bu döngü tortilla, fırınlama için fırına girene kadar tekrarlanır.

Hamur kabartma konveyörleri, un partiküllerine ve zincir ve zincir dişlisi aşınmasından kaynaklanan metalik artıklara maruz kaldıkları zorlu koşullarda çalışırlar (hamurun kabardığı konveyörler üzerindeki birçok silindire genellikle zincir dişlileri ve zincir tarafından hareket verilir). Tortilla sarma üreticisi için bu çalışma ortamı, iki adet monte edilmiş rulman ünitesinin ve bir adet 35mm çapındaki milin yaklaşık olarak her altı haftada bir değiştirilmesi gerektiğini ifade etmektedir. Yataklar, ağır kirlenme ve delikteki sürünme hasarından ötürü kullanımın ötesindeki hasarlar olarak silindirin yatak bağlantı yüzeyindeki küçük bir şaft çapı nedeniyle (sürünme nedeniyle meydana gelen yıpranmadan dolayı) değiştirilmelidir.

Her arıza, değişimi gerçekleştirmek için önemli sayıda insan mesaisine ihtiyaç duyuyor ve önemli makine duruşlarını ve yüksek maliyetli üretim kayıplarını beraberinde getiriyor.

Buna karşılık, NSK’nın Self-Lube Üç Dudaklı Ünitelerinin kullanımı 12 aylık bir süre zarfında sıfır hatanın oluşmasına yol açtı. Bu yatak üniteleri koruyucu bir preslenmiş çelik sipere bağlı nitril kauçuk üç dudağa sahiptir. Sonuç olarak, üstün sızdırmazlık performansı sayesinde daha uzun rulman ömrü elde edilir. Buna ek olarak, yatak üniteleri, bakım maliyetlerini büyük ölçüde azaltan ve makine ve ekipmanın verimliliğini arttıran daha uzun yağlama aralıkları sağlar. Toplamda, paket tortilla üreticisindeki yıllık tasarruflar 54.665 € olarak hesaplanmıştır.

Self-Lube Üç Dudaklı Keçeli Üniteler basit bir uygulama sunar ve mevcut yatak üniteleri için hazır bir değiştirne imkanı sunar. Metrik ve emperyal ebatlardaki delik çaplarında hem vidalı, hem de eksantrik kilitleme manşonu opsiyonları mevcuttur. Tortilla sargı üreticisinde uygulama için önemli olan, eksantrik kilitleme manşonu seçimi, şafta zarar vermeden serviste ek gevşemeyi başarılı bir şekilde azaltmıştır.

 
Un partikülleri, hamur kabartma bantlı konveyörler üzerinde yanlış seçilmiş yataklara aşırı derecede zarar verebilir.

 

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız