Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim

Rulmanlar - 2015-04-10

Süper-TF Rulmanları

Yassı çelik haddehanesinde rulmanlardan kaynaklı yüksek bakım maliyetleriyle karşılaşan büyük bir çelik imalatçısı, NSK’nın uygulamaya özel bir ürün çözümü ile büyük ölçüde iyileştirme sağladı. Mevcut açık makaralı rulmanlar yeterli yağlamanın sağlanması için günlük bakım rutini gerektiriyordu, NSK’ nın analizi oldukça kontamine ortamda kullanım için ideal olduğunu gösteren Sealed-Clean serisinin kurulumunu beraberinde getirdi.

Demir çelik endüstrisi, güç aktarma ekipmanının performans göstermesi beklenen en zorlu ortamlardan biridir. Demir çelik fabrikaları için makaralı rulmanlarının, yüksek sıcaklık değişimleri, yüksek ve düşük dönüş hızları ve ağır yüklemenin yanı sıra, neme, sert partiküllere ve korozif kontaminantlara maruz kalma gibi çeşitli ve zorlu çalışma koşullarına dayanması gerekiyor.

Bu noktada, bakım ekibi her gün eski rulmanların yeniden yağlanması için çok fazla zaman harcıyordu. NSK uygulama mühendisleri, demir çelik endüstrisindeki yüksek deneyimleriyle, daha fazla sızdırma korumasına ve gelişmiş rulman çeliği teknolojisine sahip olan bir rulman tasarımını önerdi. NSK Katma Değer Programı – AIP prensiplerini kullanarak, mühendisler Sealed-Clean serisinin ilave avantajlarını sundu.

Hadde makinelerinin boyunlarında dört sıralı keçeli konik makaralı rulmanların kullanılması, yüksek çalışma yükü, ekstrem şok yükleri ve yüksek basınçlı su ve kireç artıklarının var olduğu zorlu ortam koşullarında uzun kullanım ömrü sağlıyor. NSK tarafından geliştirilen yeni keçeteknolojisi, bu uygulamada geleneksel keçeli hadde rulmanları karşısında daha fazla yük kapasitesine ilave olarak, daha uzun hizmet ömrü ve daha fazla güvenilirlik sağlıyor.

Hadde makineleri gibi büyük ekipmanlarda yaşanan erken rulman arızalarının en büyük iki sebebi olan kontamine veya yetersiz yağlama koşullarındaki rulman ömrü problemini belirleyen araştırmanın ürünü olan bu gelişmiş rulmanlar NSK patentli Super-TF rulman çeliğinden imal ediliyor.

NSK tarafından yapılan araştırma, kontamine veya sınırlı yağlama koşullarında rulman çeliğinin mikro yapısı, çentik kenarlarındaki gerilim yoğunluğunu daha iyi azaltabilmesi için değiştirilerek rulman ömrünün uzatılabileceğini ortaya koydu. Yüksek östenit bulunduran ve yüksek sertlik derecesine sahip bu mikro yapı, yeterli yağ tabakası olmayan ve soyulma gibi yüzey hasarının oluştuğu koşullarda bile daha uzun ömür sağlar.

Pratikte daha etkili sonuçlar, Super-TF çeliğinde olduğu gibi, östenit içeriği veya sertlik tek başına arttırıldığında değil, sadece her iki özellik de birikte arttırıldığında elde edilir. Super-TF tiplerinin, sıradan karbonlanmış çelikten imal edilmiş rulmanlar ile karşılaştırıldığı testlerde kontamine olmuş yağ ile 10 kata kadar, temiz yağ ile iki katına kadar daha uzun ömürlü oldukları görüldü. Sorunun yetersiz yağlama olduğu durumda, Super-TF’den yapılmış olan rulmanların ortalama ömrü sıradan karbonlanmış çelikten üretilen rulmanlara göre yaklaşık 5,5 kat fazladır.

NSK’nin yeni tasarımında kafes flanşı Esktra Kapasiteli Rulmanın keçe aralığındadır, bu da daha büyük makarakullanımına olanak sağlar. Kafes dayanıklılığı azaltmadan daha fazla ve büyük boyutta makaranın kullanımını sağlamakamacıyla kafes çapı da arttırılmıştır. Performans açısından bakıldığında, optimize edilmiş tasarım, NSK’nin geleneksel hadde rulmanlarına kıyasla keçeli hadde rulmanların temel dinamik yük kapasitesini %34’e kadar arttırır. Bu, 2,7 kat daha uzun ömüre eşdeğerdir.

Çelik haddehanesi için günlük bakım işleminin maliyeti, kullanılan yağın atılması nedeniyle oluşan ilave maliyetler ile hızla artıyordu. NSK’nin Sealed-Clean rulmanlarının kullanılması, sadece müşterinin 46.000 Euro tasarruf etmesini sağlamakla kalmadı aynı zamanda faaliyetin çevresel maliyetini de önemli miktarda azalttı.

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız