Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim

Rulmanlar - 2019-02-21

NSK Molded-Oil bearings are available in ball, spherical roller and tapered roller bearing types

Büyük bir fırın, entegre testere kasnaklarında tekrarlayan arızalar yaşandıktan sonra pasta kesme makinelerinde kullanılan rulman tiplerini değiştirmiştir. NSK Molded-Oil rulmanlarına geçiş, anında bakım maliyetlerini düşürerek verimliliği arttırmış, bu da yılda yaklaşık 9400€ tasarruf sağlamıştır.

Yıllık yaklaşık 20 rulman takımı (40 ayrı rulman) değiştirilirken, fırın sorununa bir çözüm için NSK'dan yardım istendi. NSK mühendisleri, AIP Katma Değer Programının bir parçası olarak bir uygulama incelemesi başlattı ve arızaların, sert su ve partiküllerin girmesinden kaynaklandığı sonucuna vardı.

Birçok gıda işleme makinesinde, rulmanlar su, buhar ve / veya yüksek basınçlı su jetleri ile sık sık arızalanma gibi zorlu koşullara maruz kalmaktadır. Bu tehditlerle mücadeleye yardımcı olmak için, NSK pastanenin pasta kesme makinelerindeki standart rulmanların, Molded-Oil üniteleri (bilyalı rulman tipleri) ile değiştirilmesini önermiştir. NSK'nın gözetimi altında bir deneme yapılmış ve çalıştırılmasından bu yana rulman arızaları önemli ölçüde azalmıştır. Aslında, NSK rulmanları standart rulmanlara kıyasla dört ila altı kat daha fazla iyileşme sağlayarak 26 haftaya kadar (altı ay) daha uzun bir ömür sağlamaktadır.

NSK'nın Molded-Oil rulmanları (paslanmaz çelik çeşitleri) yiyecek ve içecek tesislerinde kullanım için idealdir. Yalnızca su ve parçacıklar gibi kontamine edici maddelerin girmesini engellemekle kalmaz, aynı zamanda hiçbir yağlayıcı, rulmandan kaçamaz ve makinenin muhtemelen yiyeceklerle temas edebileceği diğer parçalarına giremez.

Molded-Oil rulmanları, yağlama yağı içeren bir poliolefin reçineden oluşan tescilli yağ emdirilmiş bir malzeme ile donatılmıştır. Bu taşıyıcı malzeme, yağlayıcıyı uzun bir süre boyunca sürekli olarak salar. Bu nedenle çalışma ortamı, yağ salınmadığından ve yağ dolumu gerektirmediğinden temiz tutulur.

Elde edilen tasarrufların bir göstergesini sağlamak gerekirse, fırın daha önce arızalanan standart rulmanları değiştirmek için çok sayıda işçi saatine ihtiyaç duyuyordu; bunun yanında, pasta kesme makinelerinin arıza sebebiyle çalışmama süresi uzamıştı ve bu da üretim kaybına yol açmıştı. Rulman maliyetleri, işçilik maliyetleri, kayıp çalışma saatleri, bıçak ve şaft değişimi gibi faktörler dikkate alındığında, NSK Molded-Oil rulmanlarına geçilmesinin sonucunda fırın için yıllık tasarruf 9324€ olarak hesaplanmıştır.


Bir fırının pasta kesme makinesinin testere makaralarında sık sık rulman arızası meydana geliyordu

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız