Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim

Lineer Hareket Kontrol - 2017-05-31

Sac levha gövde  üreticisi, otomatik kaynak sistemlerindeki tahrik ve kılavuzlardayaşanan kısa kullanım ömrü sorunlarına çözüm arıyordu. Özellikle, bir üretim hattında bulunan robotik kaynak tabancısındaki lineer kılavuzların her iki veya üç ayda bir değiştirilmesi gerekmekteydi. Yedek parça ve bakım süresi maliyetinin yanı sıra  hat duruş süresi nedeniyle şirket NSK'den sorunu incelemesini ve bir çözüm bulmasını istedi.

NSK, kaynak çapağı ve buharının kılavuz unsurlarının çalışma ömrünü olumsuz bir şekilde etkilediğini keşfetti. Bu sebeple şirket, mevcut kılavuzların NH serisi lineer kılavuzlarla, koruyucularla ve bakım gerektirmeyen K1 yağlama üniteleriyle değiştirilmesini tavsiye etti.

Otomatik kaynak uygulamalarında ömür boyu performans gösterebilen koruyucular keçe dudaklarını etkin bir şekilde kapatabilmekte ve kir unsurlarının kılavuzun içine ulaşmasını engellemektedir. Koruyucuların etkin şekilde kullanımı, ray yüzeyi ve keçe arasındaki temas basıncını arttırmıştır. NSK bu uygulamada ayrıca, keçe dudağının bir yağ tabakası üzerinde düşük sürtünmeyle hareket etmesini sağlayan K1 yağlama ünitelerinin de kullanılmasını tavsiye etmiştir. K1, yağlayıcıyı gözeneklerinde tutan ve sürekli olarak geçirgenliği sağlayan sentetik bir temel malzemeden oluşmaktadır ve bu sayede bakım gerektirmeyen bir çalışma sağlanabilir.

İlave koruma açısından kaynak çapağının yapışmasını engellemek amacıyla lineer kılavuzların yüzeyleri siyah kromla kaplanmıştır,  Çapak kaplamalı yüzeylere yalnızca hafifçe yapışır ve bir koruyucuyla temas ettiğinde yerinden çıkar.

NSK'nin NH serisi lineer kılavuz çözümü, müşterinin sorununun büyük bir memnuniyetle çözülmesini sağladı. C-type kaynak tabancaları üç yıldan beri herhangi bir sorun olmadan çalışmaktadır. Bugüne kadar, kullanım ömrü 10 kat artmıştır.

 Siyah krom kaplama, kaynak çapağının daimi olarak lineer kılavuzlara yapışmasını engeller

 

 NSK’nin K1 yağlama üniteleri ve koruyucuları lineer kılavuzların kullanım ömrünü ciddi ölçüde arttırır

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız