Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim
Bir bakışta tipleri taşıyan

Bearing Types

Bilyalı Rulmanlar

Bilyalı Rulmanlar bilyaları döner eleman olarak kullanır. Bilyalar ve kanallar arasında noktasal temas mevcuttur. Kural olarak bilyalı rulmanlar çok hızlı döner ancak ağır yükleri destekleyemez.

Sabit Bilyalı Rulmanlar

Sabit Bilyalı Rulmanlar en sık kullanılan rulman türüdür ve çok farklı uygulamalarda kullanılır. Yalın tasarımları sayesinde bakımı kolaydır ve çalışma koşullarına karşı hassas değildir.
Radyal kuvvetlere ek olarak her iki yönde eksenel kuvvetleri de taşırlar. Düşük torkları nedeniyle yüksek hızlar için uygundur. >>

Eğik Bilyalı Rulmanlar

Eğik Bilyalı Rulmanlar’ın karakteristik özelliği bir temas açısına sahip olmalarıdır. Yani kuvvetler bir kanaldan diğerine belirli bir açıda aktarılır.
Bu nedenle eğik bilyalı rulmanlar radyal kuvvetlere ek olarak yüksek eksenel kuvvetlerin aktarılacağı kombine yükler için uygundur. >>

Oynak Bilyalı Rulmanlar

Oynak bilyalı rulmanlar, bir kafes ve çift sıra kanallı iç bilezik ile yönlendirilen çift sıra bilya içerir ve iç bilezik / bilyanın dış bilezik içerisinde dönmesini sağlayan özel bir sürekli küresel dış bileziğe sahiptir. Bu, uygulamada belirli bir seviyeye kadar kendinden ayarlamaya olanak tanır.
Bu rulman türü şaft ve yatak hizalanmasında sorun olduğunda (yanlış hizalanma) ve şaft sapma yaptığında önerilmektedir. Oynak bilyalı rulmanlar temel olarak radyal kuvvetlerin sönümlenmesinde kullanılır. >>

Eksenel Bilyalı Rulmanlar

Eksenel Bilyalı Rulmanlar bilyalar için kanalları bulunan iki rulman diskinden meydana gelmektedir.
Eksenel bilyalı rulmanlar yalnızca tek yönde eksenel kuvvetleri sönümlemek için geliştirilmiştir, yani şaftı eksenel olarak tek yönde konumlandırabilir. >>

Makaralı Rulmanlar

Makaralı Rulmanlarda çizgisel temas mevcuttur. Bu temas türü, makaralı rulmanların aynı ebattaki bilyalı rulmanlardan daha yüksek yük seviyesine sahip olduğu anlamına gelir, ancak temas hattında artan sürtünme nedeniyle hız kapasitesi bilyalı rulmandan daha düşüktür.

Oynak Makaralı Rulmanlar

Oynak Makaralı Rulmanlar oldukça sağlamdır ve Oynak Bilyalı rulmanlarla aynı prensipte çalışırlar, ancak daha yüksek yüklerin desteklenmesi için bilyalar yerine küresel makaralardan meydana gelmektedirler. Bu şaft ve yatak arasındaki hataları telafi edebilir.
Küresel makaralı rulmanlar yüksek radyal yükleri ve orta seviyeli eksenel yükleri sönümleyebilir. >>

Silindirik Makaralı Rulmanlar

Silindirik makaralı rulmanlar döner elemanlar ve kanallar arasındaki çizgisel teması kullanırlar, bu özellik makara ve kanal arasındaki temas noktasında gerilim faktörlerinin dağılımını optimize etmektedir. Bu yapı, silindirik makaralı rulmanların çok yüksek radyal yük seviyesine sahip olduğu anlamına gelmektedir.
Tasarıma bağlı olarak sınırlı miktarda eksenel yük de aktarabilirler. >>

Konik Makaralı Rulmanlar

Konik Makaralı Rulmanlar, iç ve dış bilezikler içerisinde bulunan konik kanallar ve bunların aralarında konik makaralar içerirler.
Temas açısı nedeniyle konik makaralı rulmanlar tek yönde yüksek radyal ve eksenel kuvvetleri sönümleyebilirler.
Konik makaralı rulmanlar her iki yöndeki eksenel kuvvetleri desteklemek için genellikle çift halinde monte edilir. >>

İğneli Rulmanlar

İğneli Rulmanlar özel bir silindirik makaralı rulman türüdür ve iğne makara olarak bilinen uzun, ince döner elemanlar içerirler. Çapın boya oranı 1:3 ve 1:10 arasındadır.
İğneli rulmanlar yüksek yük seviyesine sahiptir ve yalnız radyal kuvvetler için uygundur.
Alan kısıtlaması varsa iğne rulmanlar iyi bir çözüm olabilir. >>

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız