Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim

Otomotiv - 2015-03-02

NSK Ltd. - Tokyo, Japonya – elektrikli güç kumanda (EPS) sistemi için, araç sürüş konforunu artıran ve direksiyonun çalışma yorulmasını azaltan bir düşük sürtünmeli redüksiyon dişlisi geliştirdiklerini duyurdu. Bu ürün, düz sürüşlerde kolay yön değiştirme sağlamanın yanı sıra direksiyonun kavşak dönüşleri gibi büyük yönlenme eforlarındaki geri dönme rahatlığını arttırmak amacıyla geliştirildi.

NSK bu ürünü 2017 yılında pazara sunmayı planlıyor.

Ürün Geliştirme
Son yıllarda, çevresel etkileri alzaltmak amacıyla araçların yakıt verimliliğini arttırma ve emisyonları azaltma ihtiyacı ortaya çıktı. Araç düz giderken EPS’nin motoru dinlendiği için EPS güç tasarrufu sağlar. Bunun sonucunda da hidrolik direksiyolara (HPS) kıyasla daha fazla yakıt verimliliği ortaya çıkıyor. Ayrıca EPS, seyir hızı ve yol koşulları gibi çeşitli girdilere göre motorunun karmaşık elektronik kontrolünü sağlayarak daha güvenli ve rahat sürüş hissi sağlıyor. Bu nedenlerle, EPS uygulamaları yaygınlaşıyor.

Sürücü direksiyonu döndürmeye başladığında, araç yumuşak hareket ediyor ve yumuşak direksiyon geri dönüşü rahat bir sürüş hissine ulaşmak için büyük önem taşıyor. EPS sürtünmesi, özellikle de yardımcı redüksiyon çekiş gücü sürtünmesi bu yumuşaklığı oluşturan önemli öğelerden biridir. NSK redüktör dişlisinin sürtünme kuvvetini azaltmak için düşük sürtünmeli bir gres geliştirdi, böylece sürücü için sürüş çabasını azalttı ve sürüş hissini iyileştirdi.

Ürün Özellikleri
NSK, daha fazla yağlama için optimize edilmiş yağ katmanı oluşumunu optimize etmek amacıyla triboloji teknoljisinden faydalandı ve yoğunluk direncindeki artışı önleyen bu ilave teknolojiyi barındıran yeni bir gres geliştirdi. Sonuç olarak, redüktör dişlisindeki sürtünmenin %17 azalması için, redüktör dişlisinde dişli dişlerinin yüzleri arasında güvenilir bir yağ katmanı oluşturuldu.

Ürün Avantajları
Daha yumuşak direksiyon hareketi sonucunda konfor ve güvenlik artar. EPS, sonuçları gelişen yakıt verimliliğinde kullanır.

NSK, daha fazla güvenlik, konfor ve çevresel performans için son teknolojilerin uygulandığını taahhüt ediyor. NSK ileriye yönelik olarak, ürünlerini geliştirerek ve yerel tedariki ve yerel üretimi genişleterek EPS işkolunun küresel satışlarını arttırmaya devam etmeyi planlıyor.

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız