Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim

Rulmanlar - 2015-02-24

NSK düşük torklu rulmanlar

Dünya genelinde sınıfının lideri, güvenilirlik ve uzun rulman ömrü ile tanınan NSK aynı zamanda ekonomik ve çevresel açıdan da avantajlı. Küresel otomotiv sektöründe, güç sarfiyatını ve emisyonları azaltmaya yardımcı olan düşük torklu rulmanlar üretmek amacıyla sektörle birlikte çalışıyor. Mühendislik tasarımındaki bu gelişmeler, çok çeşitli endüstriyel uygulamalarda kullanılan genel amaçlı, sabit bilyalı rulmanlara uygulanıyor.

Dünya genelinde enerji verimliliğine olan eğilim artıyor ve üretim mühendisleri artık yeni ekipmanın sermaye yatırımını değerlendirirken ilk satın alma fiyatlarından daha fazlasına bakıyor. Dikkatler toplam sahiplik maliyetine (TCO) ve makine ömrü boyunca karşılaşılacak CO2 emisyonlarına odaklanıyor. En önemlisi, bu durum elektrikli motor tasarımında ve onu yöneten düzenlemelerde önemli değişikliklere neden oldu.

NSK, tasarımcılara ve müşterilere yardımcı olmak amacıyla rulman tasarımı ve üretimi için bir dizi yenilik geliştirdi. Bunların sonucunda standart sabit bilyalı rulmanlar, aynı boyuttaki konvansiyonel rulmanlara kıyasla yüksek hızlı domestik cihazlarda %47’ye kadar tork kazanımı sağlıyor. Bu da verimliliğin artmasına yardımcı oluyor ve enerji sarfiyatı azalıyor; bu da her endüstriyel sektörde arzulanan iki özellik.

NSK, çeliğin yorulma süresini önemli bir miktarda uzatmak amacıyla, çelik temizliğinde ilerlemeler kaydetmenin yanı sıra triboloji ve malzeme teknolojisi alanında da pek çok gelişme elde etti. Buna ilave olarak, ısıl işlem sürecinde gelişmeler kaydedildi, bu da mükemmel sertliği ve aşınma direnci özelliklerini temin etti. Tüm bunlar en son geliştirilen rulmanların daha iyi performans ve güvenilirlik göstermesine imkan veriyor.

NSK mevcut rulman üretimiyle ilgili olarak, bilyalı rulman yuvarlanma yollarının yüzey işlemesini ve geometrisini geliştirdi. Bu geliştirmeler iç sürtünmeyi azaltır, bu da güç sarfiyatını, çalışma gürültüsü seviyelerini, ısı oluşumunu ve aşınmayı azaltır. Bu, NSK rulmanlarının yağlama ve sızdırmazlık özelliklerindeki daha fazla gelişimle tamamlanır.

Rulmanların yağlanması için kullanılan gresle ilgili sürekli yapılan araştırmalar NSK’nin sürtünmeyi azaltırken uzun süreli güvenilirlik sağlayan ürünler geliştirmesine olanak sağladı. Bu gelişmeler, torku veya rulmanın çalışma sıcaklığını arttırmadan sızdırmazlığın etkinliğini arttıran NSK V kapağındaki yenilikle uyumludur.

En yeni tasarım teknolojisinin ve üretim süreçlerinin kullanılması NSK’nin çok çeşitli uygulamalar için piyasada lider rulmanlar sunmaya devam etmesine olanak sağlıyor. En yeni tasarımlar müşterilerin enerji sarfiyatını düşürmesine olanak sağlıyor. Bu da işletme maliyetlerini ve CO2 emisyonlarını en aza indirmeye yardımcı oluyor.

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız