Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim

Rulmanlar - 2016-12-16

Molded-Oil bearings are designed to be maintenance-free as oil is released from the internal system on demand without the need for replenishment

Süt işleme tesisindeki konveyörde çok sayıda rulmanda düzenli arızalar yaşanıyordu ve rulmanlar erişilemeyen bir alanda yer aldığı için bu durum yeniden yağlanmaya imkan vermiyordu. Sonuç olarak, müşteri 10 haftada bir rulmanları değiştirmek zorunda kalıyordu bu da 3 saatlik duraklamaya neden oluyordu ve maliyetliydi.  

NSK mühendisleri uygulamayı incelemeye davet edildi ve şirketin katma değerli programı AIP’nin bir parçası olarak gerçekleştirilen kapsamlı ve profesyonel bir değerlendirmenin ardından, hizmet ömrünü arttırmaya yardımcı olmak amacıyla Molded-Oil (NSK’ya ait yağ emdirilmiş katı malzeme) ile donatılmış paslanmaz çelik rulmanların kullanılması önerildi.

Molded-Oilde gresleme gerekmiyor ve yağ malzemeden yavaşça sızdığı için yeniden yağ doldurulması gerekmiyor, rulmana uzun süre boyunca yeterli yağlama sağlıyor. Bu da hizmet ömrünü uzatırken çevrenin temiz kalmasını sağlıyor. 

NSK aynı zamanda, sık yıkamaların ve optimum hijyen standartlarının gerekli olduğu uygulamalar için ideal olan korozyona dirençli Silver-Lube® polimer yatakların kullanılmasını önerdi. PBT termoplastik reçine yuvaları boya içermiyor, bu da dökülme veya pullanma potansiyelini ortadan kaldırıyor. Silver-Lube®’da nitril kauçuk keçeler yer alıyor. Bu keçeler NSF onaylı ve dört farklı şekli bulunmaktadır. -20°C ile +90°C arasındaki sıcaklıklarda çalışmaya uygun olması, uzun ömürlü olması ve toplam maliyeti düşürüyor olması önemli avantajları arasında.

Süt işleme tesisi konveyöründe Life-Lube® ünitelerinde yapılan denemeler, rulman ömrünün 10 haftadan 1 yıla uzatıldığını gösterdi. Buna ilave olarak, her rulman arızasından sonra şaftın değiştirilmesine artık gerek yok. Bu maliyet, iki bakım filtresine ilişkin işçilik maliyetinin yanı sıra kayıp imalat süresi maliyetiyle beraber toplamda 10.000£ tutarında hesaplanmış yıllık tasarrufu oluşturmaktadır.

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız