Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim

Lineer Hareket Kontrol - 2017-09-27

NSK’nın somun soğutmalı vidalı milleri

Takım tezgâhı pazarında ortaya çıkan sorunları çözmek, bu hızlı değişen pazarda NSK'nın temel hedeflerinden bir tanesidir. Hanover, Almanya'da gerçekleştirilen EMO 2017 fuarında şirket, özellikle yüksek hızlı lineer tahrik uygulamaları için uygun olan ve bu uygulamalarda ortaya çıkan kaçınılmaz ısıyı ortadan kaldıran somun soğutmalı vidalı milleri görücüye çıkardı. Sonuç olarak, delik miller gibi geleneksel çözümlere kıyasla vidalı miller, daha iyi soğutma performansını ortaya koymakta ve daha iyi tasarruf sunmaktadır.

NSK'nın yüksek hızlı, somun soğutmalı vidalı milleri, minimal düzeyde sıcaklığa bağlı olarak gerçekleşen boyut değişiklikleri nedeniyle yüksek boyut hassasiyetinin gerekli olduğu işleme uygulamalarında önemli bir önkoşulu ortaya çıkarmaktadır. Tasarım, uçak motoru parçaları veya çok ince kalınlıklara sahip cep telefonu kasası üreten kalıplar gibi işleme bileşenleri başta olmak üzere, imalat şirketlerinin gün geçtikçe daha fazla ihtiyaç duyduğu hassasiyet gereksinimlerini karşılamaktadır.

Sıcaklık farklılıkları, ısıl genleşmeye ve işlenmiş üründe boyut değişikliklerine veya başka türde kalite kaybına neden olabileceğinden, makine içerisinde sabit bir sıcaklığı korumak, bu hassasiyetin elde edilmesinde önkoşullardan bir tanesidir.

Vidalı milleri geliştirirken bir takım zorlukların aşılması gerekmekteydi. Örneğin NSK, somunun ön yüklemesini etkileyen, soğutma sonucu malzeme daralması sorununu başarılı bir şekilde çözdü. Kapsamlı bir test programı sonunda NSK, soğutmadan etkilenmeyecek şekilde önyükleme seviyeleriyle uyumlu olan bir soğutma sistemi geliştirdi. Tasarım otomotiv bileşenlerinin imalatında kullanılan makineler gibi kısa vuruşlara sahip yüksek hızlı uygulamaların yanı sıra sıkı boyutsal hassasiyet gereksinimlerinin yüksek dinamik döngülerle birleştiği enjeksiyon kalıp makineleri gibi süreçlerde özellikle etkili oldu.

Somun soğutmalı vidalı miller çoğu durumda, soğutmalı iş millerine sahip mevcut serilerde birebir değişim yapılarak monte edilebilmektedir. Teknik avantajların yanı sıra ekonomik faydalar da bulunmaktadır: delikli bir mil imal etmek yerine bir somun içerisinde bir delik açmak, imalat açısından çok daha az maliyetlidir.

Soğutmalı somunlar 40, 45, 50 ve 63 mm'lik şaft çapları için tedarik edilebilir. İş miline bağlı olarak 16, 20, 25 ve 30 mm'lik hatve çeşitleri de mevcuttur.

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız