Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim

Rulmanlar - 2017-01-12

NSK’s ceramic-coated bearings for inverter-controlled motors overcomes the issue of electric corrosion

NSK, tüm genel endüstriyel makine uygulamalarında kullanılmaya uygun yeni bir seramik kaplı rulman serisi geliştirdi.  Bu yalıtılmış rulmanlar, elektrik faturalarını azaltmanın yollarını ararken giderek daha popüler hale gelen, inverter kontrollü motorların benimsenmesinin artmasını desteklemeye yardımcı olmak amacıyla tasarlandı.   

Pompalar, kompresörler ve fanlar dahil, bilinen tüm makine parçaları bu yeni gelişmeden faydalanacak şekilde ayarlanıyor.

İnverter hız kontrollü motorların kullanımı yaygınlaşmasına rağmen, bu tür uygulamalar için kullanılan rulmanların elektrik korozyonu denilen özel bir hasar türüne yatkın olduğu konusundaki bildirimlerde artış yaşandı.

Rulman yuvarlanma yolunun ve döner elemanların temas noktasında, rulman dönüşü esnasında bir elektrik akımı geçtiğinde, ince yağlayıcı tabakada kıvılcımlar oluşuyor, bu da yüzeyin lokal olarak eriyerek düzensiz bir şekle dönüşmesine neden oluyor.   

Elektrik korozyonunu önlemenin bir yolu da, rulmanlarda iletken olmayan seramik bilyelerin kullanılması. Ancak bunun üretkenlik üzerinde olumsuz etkisi olabilir. Bir başka seçenek de, motora yalıtılmış bir yatak yerleştirilmesi ama bunun için özel parçalar ve montaj prosesleri gerekiyor. NSK, bu sorunların üstesinden gelmek için, seramik kaplamalı, yani yalıtımlı, yüksek düzeyde üretken ve tüm standart inverter kontrollü motorlarla uyumlu yeni bir rulman geliştirdi.

Dış bileziğin dış yüzeyini kaplamak için alüminyum seramik bir malzeme kullanılıyor ve optimize edilmiş katkı maddeleri ile birleştirilerek yalıtım performansı yaklaşık 10 kat iyileştiriliyor. Buna ilave olarak, kaplama mükemmel ısı dağılımı sağlarken, iyileştirilen rulman öğeleri nedeniyle tabakanın darbe direncinde üç kat iyileşmenin sonucunda sağlamlık da arttırılıyor.          

NSK, hem sabit bilyalı rulman hem de silindirik makaralı rulman serilerinde seramik kaplı seçenekler (rulman delik çapları 50-110 mm) sunuyor.   

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız