Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim

Rulmanlar - 2018-06-27

Centrifugal pumps for water-treatment

Bir su arıtma uygulamaları santrifüj pompa üreticisi, yeni bir yüksek hızlı tasarım geliştirirken, test ekipmanı denemelerinin neden orijinal konseptten daha yüksek bir çalışma sıcaklığı gösterdiğini anlayamamıştı. Şirket tam bir titreşim analizi yapmak için Fransa'daki şirketin yerine bir AIP + (Katma Değer Programı) uzmanı gönderen NSK ile irtibata geçti. NSK' nın rulmanların ve ilgili bileşenlerin durumunu analiz eden Durum İzleme Hizmetinin bir parçası olarak yürütülen inceleme, müşteriye 34.500€ tasarruf ettirdi.

NSK Durum İzleme Hizmeti, makine çalışmaya devam ederken, makinenin rulmanlar ve dişliler gibi iç bileşenlerinin durumunu belirleyen bir yöntemdir. İşlem, her bir makineyi ve Durum İzleme Hizmetine uygunluklarını değerlendirmek için bir puanlama sistemi kullanan bir başlangıç incelemesi içermektedir. Makine veya sistemin NSK analiz yazılımı üzerinde modellenmesi optimum gözlem noktalarını belirlemek için gerçekleştirilir. Tek seferlik ya da periyodik analiz daha sonra gerçekleştirilir, ardından veri değerlendirme ve raporlama yapılır.

Pompa üreticisinde, NSK Durum İzleme Hizmeti prototip pompadaki rulmanların aslında rapor edilebilir bir sorun olmadan en uygun durumda olduklarını belirledi. Ancak, titreşim analizi açıklanamayan sıcaklık artışı kaynağının aslında bir yağlama sorununu işaret edebileceğini göstermiştir. Bu, müşterinin yüksek hızlı uygulamalar için yeni bir yağlama yöntemi kullanarak projeyi ilerletmesine yardımcı olmuştur.

NSK’nın değer teklifinin bir parçası olarak, müşterinin yerinde yapılan durum izleme incelemesi tüm teknik verileri, ölçüm koşullarını ve spektrum analizinin açıklamalarını içermiştir. Sabit deneme çalışması hızında, sıcaklığın hızla artmaya başlayarak potansiyel bir yağlama sorununa işaret ettiği görülebilir.

Makinenin durumunun ve sağlığının hala çalışırkenki bu canlı değerlendirmesi, NSK uzman ekibinin kritik bileşenlerin çalışma ömrünü öngörmesini sağlayarak müşterinin bakım programlarını daha iyi planlamasına olanak tanımaktadır. Durum İzleme Hizmeti, erken aşınma belirtileri ve ilişkili sorunların tespit edilmesinde en hassas ve kapsamlı yöntemdir.

Santrifüjlü pompa imalatçısında, Durum İzleme Hizmeti yaklaşık altı aylık Ar-Ge maliyetinin yanı sıra test ekipmanı işletme maliyetlerinde toplam 34.500€ olarak hesaplanan bir tasarruf sağladı.

NSK’nın AIP ve Güney Avrupa Servisler Avrupa Endüstriyel Birim Müdürü Mathieu Piquemal, “NSK uzmanlarının yetenekleriyle bir araya getirilen titreşim analizi performansı durgun bir gelişme projesinde anlık ve önemli bir kazanıma yol açtı” diyor.

MIBoC ISO18436-2 sertifikalı bir titreşim analisti olan Piquemal, “Tasarımcıların ve Ar-Ge mühendislerinin gelecek nesil çözümleri zorlu bir müşteri tabanına sunmak için yoğun bir baskı altında olduğu bugün pazara hız vermek şarttır” diye ekliyor.

Operasyonel maliyet tasarrufları ve performans iyileştirmelerinin yanı sıra, NSK, tam kapsamlı bir tedarikçi olarak, gerektiğinde kritik rulman ve lineer hareketli yedek parçaların sağlanmasında yardımcı olacağının güvencesini vermektedir.


NSK'nın Durum İzleme Hizmeti, erken aşınma belirtilerini tespit etmede hassas ve kapsamlı bir yöntemdir

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız