Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim

Rulmanlar - 2018-08-10

NSK Molded-Oil bearings

NSK'nın  molded oil rulmanları kullanılarak elde edilebilecek faydalara bir örnek olarak, yedi kanallı konveyör sisteminde mevcut olan rulmanları değiştirerek yılda €52.000 tasarruf eden bir İngiliz atıştırmalık gıda üretim fabrikası gösterilebilir.

Gıda işleme sanayisinde makinelerin sıklıkla temizlenmesinin standart rulman ömürlerini kısalttığı iyi bilinen bir gerçektir. Bu zor koşullar altında NSK'nın molded oil   rulmanları, su ve kirliliğin penetre olmasını engelleme özelliklerinden dolayı daha uygun bir seçim olacaktır.

Buna kanıt olarak, konveyör rulmanlarının hizmet ömrünü üç katına çıkartan bir İngiliz atıştırmalık gıda fabrikası gösterilebilir. Yedi kanallı konveyör sistemindeki standart sabit bilyalı rulmanlar, günlük yıkamalar sırasında rulmanlara giren su nedeniyle yalnızca dört ay kullanılabiliyordu. Bu rulman sorunları maliyetli bakım işlerine ve konveyör bantları dahil olmak üzere yardımcı ekipmanlarda hasarlara neden oluyordu.

Tüm rulman değişiklikleri , gerekli sökme ve takma işlemlerini yerine getirmek için her biri 12 saat çalışacak iki teknisyenin çalışmasına   ve  14 saatlik bir üretim kaybına  (duruş süresi)  sebep oluyordu.. Yılda üç kez toplamda 84 rulmanın değiştirilmesi gerekiyordu ve bu da aşırı bakım maliyetleri oluşmasına ve uzun ve sık makine duruşlarına   sebep oluyordu.

Atıştırmalık gıda fabrikası, NSK'dan rulmanları ve çevresel çalışma koşullarını incelemesini talep etti. NSK'nin AIP (Katma Değer Programı) programının bir parçası olarak şirket mühendisleri tarafından kapsamlı bir uygulama incelemesi ve sorunlu rulman analizi yapılmış ve erken rulman sorunlarının, su girişinden kaynaklandığı doğrulanmıştır. Bunun ardından, rulmanların paslanmaz çelikten yapılan ve her iki tarafında DU keçeler bulunan Molded Oil rulmanlarla değiştirilmesi tavsiye edilmiştir. Bu rulmanlar ideal olarak, sıklıkla ve ağır bir şekilde su ile temas eden uygulamalar için uygun olmaktadır.

Daha önemlisi,  Molded-Oil rulmanlar içerisindeki yağlayıcılar sabit taşıyıcı ortam yani yağ emdirilmiş bir poliolefin reçine içerisinde kalıcı bir şekilde yayılmaktadır.  - Bu yağlayıcı türü buhar ya da sıvılarla temizlenemez ve rulmanın herhangi bir şekilde kirlenmesini engeller. Ayrıca, taşıyıcı yağı yavaş bir şekilde bıraktığından, uzun bir çalışma süresi boyunca yeterli miktarda yağlama sağlanabilmektedir. Bir diğer faydası ise çalışma ortamının temiz kalması ve bu şekilde, herhangi bir yağ sızıntısı olmaması ve yeniden yağ dolumuna ihtiyaç duyulmamasıdır. Her iki tarafta bulunan oldukça etkili DU keçeleri de sert koşullarda rulmanların hizmet ömrünün uzatılmasına katkı sağlamaktadır.

Değişim sonucunda konveyör rulmanlarının hizmet ömrü 3 aydan 12 aya çıkarak, üçe katlanmıştır. Sonuç olarak sistemin duruş süresi dahil olmak üzere rulmanlarla ilgili bakım maliyetleri yıllık 52.203 Euro miktarında azaltılmıştır.

Bu da NSK'nın "temel kurallarını" doğrulamaktadır; çevrenin nem ve toz ile kirlenmiş olduğu ortamlarda paslanmaz çelik Molded-Oil rulmanların hizmet ömrü, geleneksel yağlı rulmanların hizmet ömrünün iki katından fazla olmaktadır.


Paslanmaz çelik Molded-Oil rulmanlar yağın taşıyıcı ortama iyice yayılmasını ve böylece su ve buharla akıp gitmesini engellemektedir.

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız