Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim

Lineer Hareket Kontrol - 2018-12-04

NSK linear guides feature stainless steel sliders and a specially coated rail

Birleşik Krallık merkezli bir hijyenik mendil (ıslak mendil) üreticisi, standart lineer kızakların NSK tarafından üretilenlerle değiştirilmesinin avantajlarından yararlanmaktadır. Kalıcı ve pahalı arıza durumları yaşandıktan sonra, şirket paslanmaz çelik arabaları ve özel olarak kaplanmış rayları sayesinde çalışma hayatında yaklaşık dokuz kat artış sağlayan NSK lineer kızaklarını kullanarak iyileştirme yapmayı tercih etti. Bir NSK Katma Değer Programı olan AIP çerçevesinde yapılan değişiklik, makine performansının artmasının yanı sıra bakım ve arıza süresi maliyetlerinde de azalma sağladı.

Firma, evsel ve kozmetik kullanım için ıslak mendiller üretmektedir. Ancak tesis, ıslak mendilleri paketlemeye hazır hale getiren ve sıkıştıran döndürme, kesme ve istifleme hattında bir sorun yaşıyordu. Burada, 'istifleme ayakları' bölümünde bulunan lineer kızakda sık sık arızalar meydana geliyordu.

İstifleme ayakları' bölümü, kaydırıcının sabit tutulduğu lineer kızak kullanırken, ayak montajı olan ray ıslak mendilleri sıkıştırmak için hızlı bir şekilde art arda yukarı ve aşağı sürülür. Lineer kızağın hem ray hem de araba elemanlarını imal etmek için kullanılan malzemenin, arabaya tutturulmuş standart contalarla yüksek karbonlu rulman çeliği olduğu görülebilir.

Ne yazık ki, lineer kızak arızasının etkisi, bakım ve plansız aksama sürelerinin artmasıyla birlikte tesis için maliyetli bir hale gelmişti. Ortalama olarak iki haftada bir (yılda 26 kez) meydana gelen her arıza, kesinti maliyetlerinin saatte 410 Avro civarında olmasına neden oluyordu. Her arıza durumunda, bir mühendisin kılavuzu değiştirmek için 30 dakikaya ihtiyacı oluyordu.

Anlaşılacağı üzere, firma makine performansını iyileştirmek ve lineer kızak ömrünü uzatmak için bir çözüm bulmak istedi. NSK'nın mühendislik ekibi, tesisi ziyaret etmek ve uygulamayı gözden geçirmek için tam zamanında davet edildi. Bu işlem, mevcut lineer kızakların korozyondan ve kimyasal sıvının içeri girmesinden dolayı sık sık arızalandığını ve yağ arınmasından dolayı tutukluğa neden olduğunu ortaya koydu.

İncelemenin ardından mühendisler, standart lineer kızakların, paslanmaz çelik araba ve özel kaplanmış raylara sahip NSK lineer kızaklarla değiştirilmesini tavsiye etti. Uygulamadan beri, arıza olayları önemli ölçüde azaltılmıştır. Tesisin daha önce yılda 26 arıza geçirmesine rağmen, şirket NSK lineer kızaklarını kullanarak 12 ayda sadece üç tanesine şahit oldu - etkileyici bir %88 düşüş. Böylece firma lineer kızak, arıza süresi ve tamir masraflarında önemli tasarruflar sağlamıştır.


İstifleme ayakları' bölümü sabit tutulan bir araba kullanırken, ayak montajı olan ray, ıslak mendilleri sıkıştırmak için hızlı bir şekilde art arda yukarı ve aşağı sürülür.

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız