Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim

Rulmanlar - 2018-03-09

NSK Deep Groove Ball Bearings with DDU seals

Su sirkülasyonu için santrifüj pompalarında sık sık yaşanan arızalarla karşılaşıldığında, Romanya'daki büyük bir CHP (kombine ısı ve elektrik) tesisi, NSK ve yerel distribütöründen yerinde bir rulman  incelemesi istedi. Araştırma sonucunda yetersiz yağlamadan dolayı sorunun oluştuğu tespit edildi ve NSK, DDU keçeleri  ve yüksek sıcaklık gresi  içeren  rulmanların kullanılmasını önerdi.  Sonuçta, hem yıllık 28.970 Euro tasarruf sağlanmış hem de pompalardan yüksek performans elde edilmiştir.  

NSK çözümüne geçiş yapılmadan önce CHP tesisi santrifüj pompalarında her üç ayda bir arıza yaşıyordu. NSK tarafından yapılan analiz, yetersiz keçe sızdırmazlığı nedeniyle yağın rulmanlardan sızdığını göstermiştir. Sahadaki 30 pompa için  tesis, yedek rulmanlar, yağ değişimi  ve bakımı için önemli miktarda harcama yapıyordu. Duruş maliyeti de eklendiğinde , yeni bir stratejinin gerekli olduğu ortaya çıktı.

CHP tesisi, NSK’nın yerel distribütöründen, rulmanların kullanım ömrünün uzatılabilmesi için bir çalışma  yapmasını  istedi. Ekipmanın yaşını ve keçelerin  kötü durumunu göz önüne alarak, yağ sızıntılarını önlemek için bir tasarım değişikliği düşünülmemiştir.. Bunun yerine, üç pompada yüksek sıcaklıklı gresle doldurulmuş NSK DDU Sızdırmaz Sabit Bilyali Rulmanlar kullanılarak bir deneme yapılmıştır. Altı aylık çalışmadan sonra herhangi bir arıza meydana gelmemesi ile tesis, tüm pompalar için NSK çözümünü benimsemeye karar vermiştir. Hizmette 12 ay geçtikten sonra sıfır hata kaydedilmiştir.

NSK DDU Sızdırmaz Sabit Bilyali Rulmanlar, rulman ömrünü %80’e kadar uzattığı bilinen yüksek kaliteli, ultra temiz çelikten yapılmıştır.  Hassas işlenmiş yuvarlanma yolları, gürültüyü en aza indirmek ve yağlayıcı  dağılımını ve ömrünü arttırmak için özel olarak tasarlanmıştır; patentli keçeler ise en zorlu ortamlarda kirlenmeye karşı direnç sağlar. Bu tip bir rulmanın bir başka avantajı, kafes cepleri sayesinde  iyi kontrol edilen boşluk ile  sürtünmeyi azaltan ve kayganlaştırıcının eşit dağılımını sağlayan preslenmiş çelik kafestir. Gres, suya ve kirlenmeye karşı iyi direnç göstererek yüksek sıcaklık dayanımı ve hız kapasitesi sunar.

Sonuç olarak kesinti, bakım ve yağ ikmal maliyetleri ortadan kaldırılır ve aynı zamanda daha düşük rulman maliyetleri elde edilir. Böylece, CHP tesisinde hesaplanan yıllık maliyet tasarrufları sağlanır.
 

 


Romanya'daki bir CHP fabrikasında bulunan santrifüj pompaları, DDU keçeleri ve yüksek sıcaklık gresiyle ömür boyu sızdırmazlık sağlayan  NSK  rulmanlara sahiptir. Fotoğraf: Aliaksei Shupeika | Dreamstime

 

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız