Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim

Rulmanlar - 2018-07-10

NSK Molded-Oil rulmanları

Her seferinde 8 saatlik kesinti süresine neden olan beton boru kanal açma makinesinin bıçak desteğindeki düzenli rulman arızaları ile karşı karşıya kalan İngiltere merkezli şirket, yardım için NSK'ya yöneldi. NSK’nın AIP Katma Değer Programı’nın bir parçası olarak, mühendislerden oluşan bir ekip uygulamayı inceledi ve beton tozlarının rulmanlara girmesinin sorunun temel sebebi olduğunu belirledi. Uzun servis ömrü elde etmek için NSK, DDU keçeli Molded-Oil rulmanlarına geçişi tavsiye etti. Projenin bir sonucu olarak, rulman ömrü dörde katlanarak 2-3 aydan 12 aya çıktı ve yalnızca duruş maliyetlerinde 38.000 Euro’nun üzerinde tasarruf sağlandı.

Beton boruyu keserken veya bölerken oluşan ince toz, standart kapaklı sabit bilyalı rulmanlara çok zarar verebilir. Toz, keçenin arkasına geçer ve söz konusu İngiliz beton boru üretici şirketin artık bildiği gibi gresi kirletir ve sonuç olarak maliyeti çok fazla arttırır.

NSK AIP, her katma değer adımında tasarruf sağlayarak operasyon ve bakım süreçlerini daha verimli ve karlı hale getirmek için tasarlanmıştır. Deneyimli NSK uzmanları, her bir uygulama için en uygun çözümü geliştirmek, müşteri ile çalışarak ve her detayı dikkate alarak, denenmiş ve test edilmiş yöntemler kullanmaktadır.



NSK Molded-Oil rulmanlarının kullanımı, beton boruyu keserken veya bölerken ince toz girişinden kaynaklanan problemlerin üstesinden gelmiştir. Fotoğraf: John Barry, Nicola/Shutterstock.com

Söz konusu İngiliz beton boru tesisinde, mevcut kapaklı sabit bilyalı rulmanların NSK’nın Molded-Oil rulmanları ile değiştirilmesi önerisi oldukça başarılı oldu. Molded-Oil rulmanları, zorlu endüstriyel ortamlarda uzun çalışma ömrü sunmak için tasarlanmış kapsamlı bir ürün yelpazesinin bir parçasıdır. Rulmanlar içindeki yağlayıcı (yağ emdirilmiş polyofin reçinesi), stabil bir taşıyıcı ortam içine kalıcı olarak dahil edilmiştir. Dahası, yağlayıcı sadece yavaşça serbest bırakılır ve uzun bir çalışma süresinde yeterli yağlama sağlanır.

Önemli olarak, beton boru tesisinde uygulama için bir DDU keçenin dâhil edilmesi, oluk açma işlemiyle meydana gelen toz girişine karşı koruma sağlamıştır. Gerçekten de, 12 aylık bir süre boyunca yapılan denemede, herhangi bir arıza görülmemiştir. Molded-Oil rulmanlarının kabul edilmesinden önce yılda dört arıza görüldüğü düşünüldüğünde, arıza başına 8 saatlik duruş süresinin ortadan kaldırılması, yıllık 38.400 Euro tasarruf sağlanmıştır.

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız