Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim

Lineer Hareket Kontrol - 2018-08-07

NSK’s vibration-control actuator

Sürüş konforunun geliştirilmesine ve trenlerde daha yüksek seyir hızlarının sağlanmasına yardımcı olmak için, NSK tarafından bir titreşim kontrol aktüatörü geliştirilmiştir. Bu yenilik, tren yolculuğu sırasında ortaya çıkan yanal titreşimleri bastırmak için vidalı mil türünde bir aktüatöre dayanmaktadır.

Yüksek hızlı demiryolu sistemlerinin hızla genişlemesi ile, yolcular için daha fazla sarsılmazlık , sürüş konforu ve güvenlik arayışında etkili titreşim kontrolünün geliştirilmesi zorunlu hale gelmiştir. Demiryolu rayları düz ve düzenli görünebilir, fakat aslında neredeyse sabit dalgalanmalara sahiptir. Bundan da öte, tünellere girerken ortaya çıkan hava basıncı alanları, yana doğru sallanmalara ve sallanmalara neden olabilir ve bu da mide bulantısı ve rahatsızlık verici bir sürüş deneyimi ile sonuçlanır. Bu sorunları dikkate alarak NSK, yolcular için daha yüksek hızlarda daha konforlu seyahat sağlayabilen bir titreşim kontrol aktüatörü  geliştirmek için girişimi başlatmıştır.

NSK'nın yüksek verimli, yüksek tepki veren vidalı milleri, dönme hareketini minimum enerji kaybıyla doğrusal harekete dönüştürme özelliğiyle bilinmektedir. Bu kalite özelliklerini en üst seviyeye çıkartan şirket, yanal titreşimi ve sallanmayı etkin bir şekilde baskılayabilen ve aynı zamanda vagon parçalarında hissedilen sürekli şok ve titreşime dayanabilen yüksek derecede duyarlı bir elektrikli titreşim kontrol aktüatörü  geliştirdi.

Öncelikle, kompakt ve hafif tasarım,  aktüatörün boji ve vagon gövdesi arasında mevcut olan sınırlı alana sığmasını sağlar. Buna ek olarak,  aktüatör,  su ve toza dayanıklı olup, boji parçalarının bulunduğu yerlerdeki olumsuz çevre koşullarında çalışabilmesini sağlar.

Aralık 2017'den bu yana, NSK'nın titreşim kontrol  aktüatörü, Doğu Japonya Demiryolu Şirketi'nin (JR East) E353 serisi hızlı trenlerinin Chuo Hattı üzerinde Süper Azusa ekspres hizmetlerini sağlayan yeni modellerinde kullanılmaya başlandı. Ürün ayrıca Mayıs 2017'den bu yana JR East tarafından işletilen lüks yataklı tren hizmeti olan Shiki-shima Tren Süiti’nde de kullanılmaktadır.

Daha da ileriye giderek, NSK demiryolu sektörü için daha güvenli, daha konforlu, daha hızlı ve daha çevre dostu seyahatlere katkıda bulunacak olan yeni ürünler ve teknolojiler geliştirmeye devam edecektir.


NSK’nın titreşim kontrol  aktüatörünün yeri. Fotoğraf: Kawasaki Heavy Industries Ltd.

 

- NSK’nın titreşim kontrol aktüatörünün  yerini gösteren şematik temsili. Fotoğraf: Kawasaki Heavy Industries Ltd.

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız