Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim

Lineer Hareket Kontrol - 2019-04-29


Hareket ve kontrol teknolojilerinde uzman, İtalya menşeili öncü bir firma olan Automationware, enjeksiyon döküm makinelerinde kullanılan büyük kalıpların otomatik bir şekilde ötelenmesini kolaylaştıracak iki büyük vidalı mili NSK'dan teslim almıştır. NSK, dünya çapında enjeksiyon döküm makineleri için popüler bir çözüm olan, kendisine ait sınıfında öncü HTF teknolojisini temel alarak, özel vidalı milleri geliştirmiştir.

Gelişmiş mekatronik uygulamalarında kullanılan temel hareket ve kontrol teknolojilerini kapsayan mühendislik uzmanlığına sahip olan Automationware, Venedik yakınlarında 2002 yılında kurulmuştur. Firmanın lineer eksenli ve elektro silindir ürünleri, hidrolik ve pnömatik sistemlere gerçek alternatifler sunar. Pazardaki proaktif ve yenilikçi konumuyla, işletme yatırımlarını yoğun bir şekilde yeni çözümler geliştirmek için yapıyor ve yakın bir geçmişte de özel bir projede desteği için NSK'ya başvurdu.

Automationware, enjeksiyon döküm preslerinde kullanılan ağır kalıpların ötelenmesinde kullanılacak büyük elektrikli tahrik düzeneği (silindirler) geliştirme sürecindeydi. Yüksekliği 6 metrenin üzerindeki makineler için hedeflenen silindirler 80kN'a kadar kuvvet üretir ve 1m/s hızında hareket edebilir.

Asıl amaç, ihtiyaç duyulan kuvveti en azından iki yıl boyunca her bir iş günün 24 saatinde uygulanabilmesini garanti etmekti. Bu hedefe odaklanan NSK, Mart 2018'de kendisine ait ağır-yüklü HTF teknolojisine dayanan iki adet vidalı mil geliştirmeye başladı.

HTF, hidrolik sürücülere elektromekanik alternatif olarak geliştirilmiş olan bu öteleme sürücülerinin niteliklerini ustaca yansıtan 'Ağır Zor Kuvvet (High Tough)'in kısaltmasıdır. Bu gelişmiş vidalı miller, yüksek hassasiyet ve son derece yüksek eksenel kuvvetle birlikte hızlı dönüş sıklığı (dolayısıyla da kısa döngü süresi) sağlar. Patentli geometrileri, eksenel kuvveti bilyaların tamamına eşit bir şekilde dağıtacak şekilde tasarlanmıştır. Ayırıcı teknolojiyle (mil ayırma) birlikte ürünün geometrisi erken yıpranmaları engeller ve yüksek güvenilirliği garanti eder.

Automationware için yapılan ve bunlardan birinin boyu 1.8m'den fazla olan, ilk iki NSK HTF vidalı mil Ocak 2019'da teslim edilmiştir. Firma, vidalı milleri olan yeni elektrikli silindirlerini, endüstriyel otomasyon ve digitalleşme alanında öncü ticaret fuarı olan, SPS İtalya 2019'da (28-30 Mayıs, Parma) sergilemek istiyor.

 

Gianpaolo Baracco, NSK Sales Engineer PSL, European Industrial Business Unit, with the two electro-cylinders featuring HTF ball screws

Gianpaolo Baracco, NSK Satış Mühendisi PSL, Avrupa Endüstriyel İş Birimi, HTF vidalı milleri kullanan elektro silindirlerle birlikte

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız