Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim

Servisler - 2019-06-27

Gerçekleşen Eğitimlerden Biri

NSK Türkiye, üç farklı çelik üretim tesisinde eğitim günleri düzenleyerek çelik endüstrisindeki müşterilerine değer katıyor. Müşterilerin Türk ekonomisinde önemli bir yer kaplayan bu sektörle ilgili bilgi birikimini artırmayı amaçlayan NSK'nın kurumsal hedefleri doğrultusunda üç eğitim günü gerçekleştirildi.

Müşteri tesislerinde gerçekleştirilen eğitimler başka endüstrilerde de uygulanmaya başlayacak. NSK Türkiye, eğitim programına dünyanın birçok yerindeki tesisler gibi NSK'nın rulman teknolojisinin avantajlarından faydalanan üç önemli çelik fabrikasını belirleyerek başladı. Amaç üretim operasyonlarının ve bakım proseslerinin daha verimli ve kârlı hale getirilmesiydi. Üç müşteri tesisinde mekanik bakım, haddehaneler, sürekli döküm ve çelikhane gibi departmanlardan toplamda 60 katılımcı paylaşılan bilgilerden faydalandı.

Rulmanlar, çelik üretiminde hammadde depolama alanlarından haddeleme ve rafine etme işlemlerine kadar her türlü upstream (yukarı akış) ve downstream (aşağı akış) proseslerinde hizmet veren çok çeşitli tesislerde ve ekipmanlarda kullanılır. Bu rulmanların çalışma ortamı, büyük oranda partikül kontaminasyonu, su ve sıcaklık gibi faktörler nedeniyle, çelik üretimine özgü ortamlardır. Ayrıca rulmanların bu ortamlarda ağır yükler veya şok yükleri, titreşim, aşırı hızlı işlemler ve çabuk ivme kazanma ve yavaşlama gibi faktörlere de dayanması gerekecektir.

NSK Türkiye'nin Genel Müdürü Emrah Çakır, bu eğitim programıyla ilgili olarak şunları ifade etti: "Müşterilerin bilgi birikimini genişletme felsefemiz doğrultusunda uzmanlardan oluşan ekibimiz, müşteri tesislerinde sektör bazlı teknik eğitim programları başlattı. Bu sektörlerden ilki çelik üretim sektörüydü.". Çakır, "Eğitim günleri, üç önemli çelik tesisinde gerçekleşti. NSK Avrupa Çelik Sektörü Müdürü Mihai Samoila da programa katkıda bulundu." dedi.

NSK, çelik üretim sektörü için geniş bir rulman çözümleri yelpazesi sunuyor. Bu yelpaze standart ünitelerden yüksek kapasiteli ünitelere kadar çok çeşitli ürün türlerini kapsıyor. Türkiye'deki çelikhane eğitim günlerinde, JIS standartlarına göre üretilen ve 6 popüler yatak tipiyle sunulan yeni J-Line rulman ünitelerinin yanı sıra sürekli döküm için üretilen en yeni NUB rulman serisi de odak noktasındaydı. Ayrıca müşteri faaliyetlerini ve bakım proseslerini daha etkili ve kârlı hale getirmek için destek sağlanan NSK Değer Katma Programı (AIP) da tanıtıldı.

NSK'nın kapsamlı eğitim teklifi, müşterilerin günlük çalışma hayatlarında yararlandıkları bilgi birikimlerini geliştirmenin yanı sıra makinelerin ve ekipmanların kullanım ömrünü uzatmak için rulman kullanımına ilişkin bilgileri artırmaya yardımcı oluyor. En yeni eğitim programı, rulmanların teknik özelliklerinin belirlenmesi, kullanılması ve bakımlarının yapılması işlemlerine dahil olan çalışanların en önemli eğitim ihtiyaçlarına odaklanan çok çeşitli derslerden oluşuyor ve uzman eğitmenler program boyunca katılımcılara destek veriyor. Daha fazla bilgi için lütfen www.nskeurope.com/en/nsk-academy/training-courses.html adresini ziyaret edin. 

www.nskeurope.com/en/nsk-academy/training-courses.html

  • NSK’s new J-Line series bearings
  • NSK NUB cylindrical roller bearings

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız