Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim

Lineer Hareket Kontrol - 2019-11-15

NSK HTF ball screws

Gelişmiş HTF (High Tough) serisinden NTF vidalı miller, abkant pres üreticilerinin geleneksel hidrolik tahrikten pek çok önemli fayda sunan elektrikli tahrik sistemlerine geçmesine yardımcı oluyor. Vidalı miller, global bir abkant pres üreticisine eksiksiz bir sistem çözümü sağlamak üzere bu üniteleri fırçasız servomotorlarıyla bir arada kullanan NSK müşterisi Sangalli Servomotori'ye teslim ediliyor. Abkant presler, işlenecek metal levha parçalarını kapanan üst ve alt araç setleri (delme kalıbı) arasında önceden programlanmış şekillerde eğmek için sektörde yaygın biçimde kullanılan bir imalat makinesi türüdür. Gereken kapanma kuvvetini sağlamak için geleneksel olarak hidrolik tahrikli sistemler kullanılıyordu, fakat son yıllarda giderek artan sayıda abkant pres üreticisi elektrikli alternatiflere yöneldi.

Elektrikli abkant presler hidrolik yağ kullanımını ve atıklarını ortadan kaldırdığı için verimliliği yükseltmek, eğilme hassasiyetini ve güvenliğini artırmak, enerji faturalarından tasarruf etmek ve çevreye duyarlı bir kimlik geliştirmek isteyen imalathanelerin öncelikli tercihi haline geliyor. Düşük gürültü seviyesi ve minimum bakıma gereksinim duyması da diğer avantajlardan bazılarıdır.

İtalya'daki Sangalli Servomotori, 1957'den bu yana elektrikli motorlar, özellikle de fırçasız servomotorlar ve endüstriyel otomasyon uygulamalarına yönelik doğrudan tahrikli entegre çözümler tasarlıyor ve üretiyor. Elektrik tahrikli bir makine serisi geliştirmek isteyen bir abkant pres üreticisi kendilerine başvurduğunda Sangalli, gerekli motor teknolojisine sahip olduğunu, fakat bu işe uygun bir vidalı mil tedarikçisine ihtiyaç duyduğunu fark etti.

Şirket yıllardır motor üretimi faaliyetlerinde NSK rulmanları kullanıyordu ve bunların performansından ve kalitesinden etkilendikleri için NSK'dan lineer ürün serisindeki vidalı miller hakkında bilgi istedi.

NSK'nın uzman ekibi başvuruyu inceledi ve şirketin HTF serisi yüksek yük kapasitesine sahip vidalı millerini önerdi. Bu vidalı miller, ağır yükler ve abkant pres uygulamalarında ortaya çıkan kuvvetler için idealdi. Millerin boyutu ve özel tasarımlarının yanı sıra kullanılan malzeme de HTF vidalı millerin tercih edilmesini sağlayan temel farklar arasındaydı.

Sangalli ve NSK, uyumlu servomotorlara bağlı HTF vidalı milleri temel alan, böylece geleneksel hidrolik silindirlerin yerini alacak doğrudan tahrikli bir elektrikli sistem geliştirme projesine atıldı.

20 tonluk pres kuvveti sunmak için 63 mm çapında bir HTF vidalı mil seçildi. Bu vidalı mil, Sangalli servomotor ile birlikte müşterinin abkant presindeki denemeyi başarıyla geçen prototipin temelini oluşturdu. Hatta 60 tonluk pres kuvveti gerektiren uygulamalar için iki adet HTF vidali mili kullanılan elektrikli bir sistem daha geliştirildi.

Vidalı mil, temelde bir piston gibi hareket ediyor ve yüksek hassasiyete sahip bir performans için elektrikli motorla kontrol ediliyor. Hidrolik makineler gibi bu sistem de mekanik tahrikli abkant preslerde bulunan bağlayıcı çubuk/krank sistemlerinin yerine de kullanılabiliyor.

Proje o kadar başarılı oldu ki NSK şimdiden ilk üretim siparişlerini aldı; Sangalli ise seri üretime başladı. En önemlisi, Sangalli'nin tek kaynaklı çözümü hem tüm üreticilerin abkant preslerine hem de çoğunlukla tek vuruşta metal bileşenlerin preslenmesi, damgalanması veya biçimlendirilmesi için kullanılan preslere uygulanabiliyor. 



Resim 1) : NSK HTF vidalı miller, ağır yükler ve abkant pres operasyonları sırasında uygulanan kuvvetler için idealdir.

 

Resim 2) : Sangalli Servomotori, fırçasız servomotorlarda ve endüstriyel otomasyon uygulamalarına yönelik doğrudan tahrikli entegre çözümlerde uzmandır. Fotoğraf: Sangalli Servomotori

Resim 3) : Gitgide daha fazla sayıda abkant pres üreticisi elektrik tahrikli sistemlere sahip makineler geliştiriyor. Fotoğraf: Nordroden/Shutterstock

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız