Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim

Lineer Hareket Kontrol - 2019-11-22

K1 lubrication units extended operating life by 12 months at the cereal plant

K1 yağlama üniteli NSK lineer kılavuzlarının kullanılması, bir tahıllı gevrek üreticisinin paketleme makinelerindeki kirlenme sorununu aşmasına yardımcı olmuştur. Böylece şirket yılda yaklaşık 65.000 avro tasarruf etmiştir. 

Dört paketleme makinesinde yaşanan sürekli sorunların ardından fabrika, NSK'yı çağırmaya ve firmanın bu tür sorunların teşhisindeki tecrübesinden istifade etmeye karar vermiştir. NSK mühendislerinden oluşan uzman ekiplerin gerçekleştirdiği uygulama incelemesi sorunun, kılavuz taşıyıcıya giren toz ve gevrek parçacıklarının yağlayıcıyı kirletmesinden ve dolayısıyla zamansız iş görmezlikten kaynaklandığını açığa çıkarmıştır.

Aylık olarak ortaya çıkan bu sorunla birlikte artan yüksek bakım giderleri ve üretim kaybı yaşayan üretici, NSK'dan duruma bir çözüm bulmasını istemiştir.

NSK, K1 yağlama üniteli yeni lineer kılavuz ve araba ünitelerini tavsiye etmiştir. Bunun operasyon ömrünü 12 aya kadar artıracağını öngörülmüştür. Ek olarak, tahıllı gevrek üreticisi bakım ve duruş sürelerini azaltabilecek ve bu sayede dikkate değer maliyet tasarrufu sağlayabilecekti.

Bu teoriyi uygulamaya dökmek adına tahıllı gevrek fabrikasında NSK çözümü denendi ve gerçekten de en az bir yıllık bakım gerektirmeyen operasyon sağlandı.

K1 yağlama ünitesi, %70 mineral yağlar, %30 poliolefin reçinesinden oluşurken zorlu yağlama koşullarında bile uzun çalışma sürelerine imkan sağlar. Artan performansın yanı sıra, bu temiz yağlama yönteminin çevre üzerindeki olumsuz etkisi konvansiyonel sistemlerden çok daha azdır.

Şimdi dört makineye montajlanan bu NSK çözümünün tahıllı gevrek üreticisi için yarattığı tasarruf, sadece azalan bakım giderleri sebebiyle, yıllık 64.625 avrodur.

Resim 1): K1 yağlama ünitesi, tahıllı gevrek fabrikasının çalışma sürelerini 12 aya çıkartmıştır  

Cereal manufacturing creates dust that can penetrate linear guides and cause failures. Photo: hjschneider – stock.adobe.com

Resim 2): Tahıllı gevrek üretimi lineer kılavuzların çalışmasını engelleyebilecek toz üretir ve arızalara sebep olur. Fotoğraf: hjschneider - stock.adobe.com  

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız