Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim

Rulmanlar - 2019-05-10

2)	Molded-Oil bearings from NSK protect against water penetration, thus preventing bearing grease from escaping into the working environment

Almanya'da bir sebze işleme tesisi NSK Molded-Oil rulmanlarını kullanmakta ve kayda değer faydalarını görmektedir. Firma, öncelikle bu kullanım ile kritik bir konveyördeki rulmanların servis ömrünü 2 haftadan 40'a çıkarmış, bakım maliyetlerinden ve durma süresinden çok ciddi tasarruf elde etmiştir.

Firma, NSK'dan eski rulmanların neden bu kadar beklenmedik bir hızda ömrünü yitirdiğinin ve bununla ilgili maliyet ve zaman konularının nasıl bertaraf edileceğinin araştırılmasını istedi.

Araştırma sırasında NSK uzmanları, bunların sebebini kısa sürede tespit etti. Gıda endüstrisi mevzuatının şart koştuğu çok sıkı hijyen standartları sebebiyle, sistem düzenli bir şekilde derinlemesine temizlenmektedir. Ancak bu temizlik sürecinde kullanılan çok ciddi miktarda suyun rulmanlara nüfuz ettiği ve sonuç olarak gresin de bu suyla beraber çıktığı görülmüştür.

NSK, sık sık yapılması gereken bu yıkama sürecinin sebep olduğu zorlukları aşmak için kendilerinin ürettiği sızdırmaz Molded-Oil rulmanlarının kullanılmasını tavsiye etmektedir.

Molded-Oil rulmanlarında özel bir triboloji kavramı (triboloji; aşınma, sürtünme ve yağlama bilimidir) uygulanmıştır. Örneğin, bu rulmanlarda gres yağı ve yağ bazlı poliolefin reçinesi içeren NSK'nın tescilli yağ emprenyeli malzemesi kullanılmıştır. Bu malzeme, uzun süre boyunca sürekli olarak, kıvamından dolayı su ile yıkandığında çıkmayan gres salınımı yapar. Aynı zamanda, taşıyıcı malzeme su veya katı safsızlıkların rulmana nüfuz etmesini engeller.

Bu rulmanların kullanılması ile tesisdeki servis ömrü 2 haftadan neredeyse 9 aydan daha uzun bir süreye çıkmaktadır. Bu oldukça başarılı netice, NSK'nın "temel kuralı" olan Molded-Oil rulmanlarının kullanım ömrünün, suyun yoğun olduğu ve tozlu ortamlardaki geleneksel gresle yağlanmış rulmanların kullanım ömrünün en az 2 katı olduğunu bir kez daha göstermiştir. Bu durumda servis ömrü yaklaşık 40 kat artmaktadır.

Tesis ayrıca bu kullanımın başka pek çok faydasını da görmektedir. Örneğin, çalışma alanı, gres yağı kaçağı olmadığı ve ekstra yağ dolumu gerekmediği için temiz kalmaktadır. Sonuç olarak, Molded-Oil rulmanları ayrıntılı ve sürekli temizleme işleminin çok önemli olduğu gıda endüstrisi uygulamaları için son derece uygundur. Rulman parçalarında paslanmaz çelik kullanımı da bu uygunluğa katkıda bulunmaktadır.

NSK, sebze işleme tesisi için daha yüksek seviyede koruma maksadıyla her iki taraftan da çok etkili temas keçeli (DDU) rulman sağlamıştır. Bu seçenek, standart yelpazedeki Molded-Oil bilyalı rulmanlar için geçerlidir. Molded-Oil ayrıca oynak makaralı rulmanlar ve konik makaralı rulmanlar için de uygundur.

NSK tarafından gıda işleme uygulamaları için geliştirilen Molded-Oil rulmanlarının ve diğer rulman serilerinin teknik özellikleri, www.nsk-literature.com adresinden e-kitap halinde ulaşılabilen yeni bir broşürde tanımlanmıştır.

 



Sürekli yıkama işleminden gelen su, bu konveyördeki rulmanda bulunan gresin de yıkanmasına sebep olmaktadır. 

 

 

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız