Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim

Rulmanlar - 2019-01-28

NSK’s updated catalogue for the food and beverage industry

Dünyanın en büyük rulman üreticilerinden biri olan NSK için yiyecek ve içecek sektörü, uzun süredir bir odak noktasıdır. NSK rulmanlar, bu sektöre özel olarak, gıda ürünleriyle uyumlu paslanmaz malzemeler, sızdırmaz yapı ve ömür boyu yağlama gibi son derece önemli tasarım özellikleri ile ön plana çıkmaktadır.

Sürekli ve yüksek hızda çalışmanın yanı sıra en zorlu hijyen standartları ve çalışma koşulları, uygun maliyetli üretimi kolaylaştırmak için güvenilir ve sağlam rulmanlar gerektirir. Yüksek sıcaklıklara, suya ve kimyasallara rağmen olağanüstü performans ve bakım gerektirmeyen bir çalışma garantisi sunulmalıdır. Rulmanlar, güvenli ve güvenilir şekilde gıda ürünlerinin kirlenmesini de önlemelidir.

Gıda üretimine yönelik rulman uygulamaları; ham madde, birincil (kesme ve karıştırma), ikincil (kalıplama), taşıma, gözetim, ısıtma ve ambalajlama işlemlerini içerir. İçecek uygulamaları ise şişe kalıplama, doldurma, mühürleme, gözetim ve ambalajlama işlemlerine odaklanır.

NSK, bu işlemler için uygun rulmanın seçilmesine yardımcı olmak üzere "Yiyecek ve İçecek Sektörlerine Yönelik Çözümler" başlıklı kataloğunu yenilemiştir. Bu kapsamlı yayın, sektöre genel bir bakış sunarken yiyecek ve içecek işleme hatlarının bireysel ihtiyaçlarının da altını çizmektedir. Katalogda temel ürünlere de yer verilmektedir.

Öne çıkan başlıca ürünlerden biri de NSK'nın Silver-Lube monteli ünite (mounted unit) serisidir. Silver-Lube üniteleri, sızdırmaz çekirdeğe ve  sabitleme vidalarına, gresörlüğe ve cıvata deliği lastiğine gömleğine (bolt-hole liners)sahip yüksek kalite paslanmaz çelik rulman rulmanları, kafesi ve bilyalarından oluşur. Nitril kauçuk contalar, paslanmaz çelik  flanşlar ve bunlara eşlik eden bir termoplastik polyester reçine yuva, diğer tasarım özellikleri arasındadır. Rulmanlar, fabrikada geniş sıcaklık aralıklı USDA H1 gıda-sınıfı gresle doldurulmuştur.

Öne çıkan ürünlerden bir diğeri ise Silver-Lube yuvanın aşınma direnci ile Molded-Oil rulmanların sızdırmazlık ve yağlama özelliklerini birleştiren Life-Lube serisidir. Life-Lube rulmanları özellikle proses akışkanları ve/veya kimyasallarının kullanıldığı ortamlar dahil ıslak ortamlar için uygundur.

NSK'nın Molded-Oil rulmanları, yeni katalogda göze çarpan bir diğer üründür. Kapsamlı olarak yiyecek ve içecek tesislerinde kullanılan Molded-Oil rulmanlar, yalnızca su ve partiküller gibi kirleticilerin girmesini önlemekle kalmaz, aynı zamanda yağlayıcının rulmandan sızmasını ve gıda ile temas etme olasılığı bulunan diğer makine parçalarına girmesini de engeller. Bu rulmanlar, yağlama yağı ve yağı çeken poliolefin reçineden oluşan özel bir yağ-emdirilmiş malzeme ile donatılmıştır. Taşıyıcı malzeme, yağlayıcıyı uzun bir süre içerisinde sürekli şekilde salıvererek, gres yağı açığa çıkmamasını, yağ ikmaline gerek kalmamasını ve çalışma ortamının temiz tutulmasını sağlar.

Kataloğun gıda-işleme makinelerine yönelik gres yağlarına ayrılan özel bir bölümü ise NSK'nın dünyanın ilk %100 gıdadan elde edilen gres yağlayıcı maddesini geliştirdiğini açıklamaktadır. H3G gres yağı, H3 kategorisi kapsamında NSF onaylı olup, düşük tork, mükemmel su direnci ve makinenin suya maruz kaldığı ortamlarda çok az sızdırma özelliklerine sahiptir. Gres, 90°C'ye kadar olan uygulamalarda, H1R gres ile 120°C'ye ve H1B ile 200°C'ye kadar kullanılabilir. Hem H1R gres hem de H1B gres yağı, Müslümanların Helal ve Musevilerin Koşer standartlarına göre onaylıdır.

NSK'nın e-kitap platformu olan www.nsk-literature.com adresinden indirebileceğiniz, güncel "Yiyecek ve İçecek Sektörlerine Yönelik Çözümler" kataloğunu İngilizce olarak bulabilirsiniz. Katalog, yakında başka dillere de çevrilecektir.


NSK Silver-Lube serisi monteli üniteleri paslanmaz çelik rulman bilezikleri, kafes ve bilya özelliklerine sahiptir


NSK’nın Life-Lube monteli üniteleri, ıslak ortamlarda kullanıma uygundur

 


NSK Molded-Oil makaralı rulmanlar yaygın olarak yiyecek ve içecek tesislerinde kullanılmaktadır

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız