Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim

Rulmanlar - 2019-04-01


Molded-Oil rulmanlarda yağlayıcı, taşıyıcı malzemeye sağlam bir şekilde yerleştirilmiştir

Bir donmuş pizza üreticisi, gıda sevk etme araçlarından biri için kullanılan kayış gergisinde her dört haftada bir sorun yaşıyordu. Bu pizza üreticisi yalnızca NSK Molded-Oil rulmanlara geçiş yaparak, çalışma ömrünü önemli ölçüde uzattı ve yıllık 15.360 EUR maliyet tasarrufu sağladı.

NSK'nın rulman kullanıcılarına bir hizmet olarak sunduğu AIP programı (Değer Katma Programı) çerçevesinde, şirket uzmanları donmuş pizza tesisindeki arızalı rulmanları denetledi ve bir uygulama incelemesi gerçekleştirdi. Ekip, hasarın temelde üretim hattının su kullanılarak çok sık temizlenmesinden kaynaklandığını saptadı. Bu işlem, rulman keçelerinde hasara ve yuvarlanma elemanlarının ve yuvarlanma yollarının aşınmasına yol açıyordu. Dahası, yağlayıcı madde su nüfuzu nedeniyle rulmanlardan dışarı çıkıyordu.

NSK, sorunu çözmek için mevcut standart rulmanların paslanmaz çelikten yapılan Molded-Oil rulmanlar ile değiştirilmesini önerdi. NSK'nın Molded-Oil rulmanları, gıda tesislerindeki uygulamalar için idealdir. Yalnızca su ve partiküller gibi kirleticilerin girişini önlemekle kalmaz, aynı zamanda yağlayıcının rulmandan sızmasını ve gıda ile temas etme olasılığı bulunan diğer makine parçalarına girmesini de engeller.

Molded-Oil rulmanlar, yağlama yağı ve yağı çeken poliolefin reçinede oluşan özel bir yağ emprenyeli malzeme ile donatılmıştır. Bu taşıyıcı madde, yağlayıcının uzun bir süre boyunca sürekli olarak salınmasını sağlar. Böylece hiçbir gres yağı açığa çıkmadığı ve yağ ikmaline gerek duyulmadığı için çalışma ortamı temiz kalır.

Genel kabul görmüş bir kural olarak, çalışma ortamının nemli ve tozlu olduğu uygulamalarda, Molded-Oil rulmanların hizmet ömrü, geleneksel gres yağlama yapılan rulman hizmet ömründen iki kattan daha fazladır.

Rulmanlar pizza tesisine alındıktan sonra, tüm yıl boyunca hiçbir arıza yaşanmadı. Kalite artırmaya yönelik maliyet analizindeki tek maliyet kalemi, Molded-Oil rulmanlara yapılan tek seferlik yatırımdı. Sonuç olarak, rulman değiştirme, bakım ve yağlama ile ilgili önceki maliyetler ortadan kalkmış ve bu da tesise 15.360 EUR'yu aşan yıllık tasarruf sağlamıştır.

 

Molded-Oil rulmanlarda yağlayıcı, taşıyıcı malzemeye sağlam bir şekilde yerleştirilmiştir

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız