Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim

Lineer Hareket Kontrol - 2019-09-16

NSK'nın yeni vidalı mil serisi, daha fazla dayanıklılık sağlayan yeni bir yüzey işleme tekniğine sahiptir

NSK tarafından EMO 2019'da sunulan birçok yeniliğin arasında, yüksek yüklere maruz kaldığında yaklaşık üç kat daha uzun kullanım ömrü olan yeni bir vidalı mil serisi  de bulunmaktadır. Takım tezgahı imalatçıları ve kullanıcıları için olağanüstü fayda sağlayan bu uzun ömür, etkin bir yağ filmi oluşumunu sağlayan özel olarak tasarlanmış yüzey dokusu ile mümkün olmaktadır.

Tüm mekanik bileşenler gibi, vidalı miller  de aşınmaya maruz kalır. NSK araştırmalarının vazgeçilmez hedeflerinden biri, sürtünmeyi sürekli olarak azaltmak ve böylece kullanım ömrünü artırmaktır.

NSK geliştirme çalışmalarına başlamadan önce, vidalı millerın yüzeyindeki tipik hasar oluşumlarının mil ve somun arasında doğrudan metalin metale temasına neden olan yetersiz yağlamadan kaynaklandığını tespit etti. Hassas  vidalı  millerin şaftları hassas taşlanmışlardır. ve yüzey dokuları mikroskop altında bir şerit şeklinde görünür. Ne yazık ki, yağ bu mikro şeritlerden kolayca tahliye olur ve kısa zamanda yetersiz yağlamaya meydana gelir.

NSK bu bulgulara dayanarak, mikro girintilere sahip düz bir yüzey geliştirmek için yeni bir yüzey işleme tekniği geliştirmeye karar verdi. Çok küçük yağ parçacıkları bile bu girintilere yerleşebilir, burada sürekli ve etkili bir şekilde yetersiz yağlanmayı önleyebilir. Böylece somun sürekli olarak bir yağ filmi üzerinde hareket eder, bilhassa yavaş ve kısa hareketlerde bu film vidalı mildeki  aşınmayı azaltır.

Standart NSK vidalı milleri ile karşılaştırıldığında kullanım ömrü üç kat fazladır. Ek olarak, yeni yüzey dokusu yukarıda belirtilen yavaş ve kısa hareketlerde bile kopma ve tutma bırakma etkilerini azaltır.

Yeni seri; yüksek hassasiyette işleme yapan;  kalıpçı freze merkezleri, elektro erozyon makinaları, taşlama merkezleri ve bunlar gibi diğer zorlu uygulamalarda kullanılmaya uygundur.

NSK’nın yeni yüzey dokusuna sahip vidalı milleri  10 dan 50'ye kadar değişen aralıkta, C5 ve daha iyi hassasiyetlerde olacaktır. NSK vidalı mili   Salon 7'deki B34 standında sergilemektedir.



Basın fotoğrafı

NSK'nın yeni vidalı mil serisi, daha fazla dayanıklılık sağlayan yeni bir yüzey işleme tekniğine sahiptir

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız