Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim

Rulmanlar - 2019-02-05

NSKHPS Oynak Makaralı Rulmanlar, cevher santrali uygulaması için NSK SNN Plummer Blokları içerisinde tedarik edilmiştir

Bir cevher hazırlama tesisi, hava devridaim fanında tekrarlayan rulman arızalarıyla karşılaşmaya başlayınca, tavsiye almak için NSK'ya başvurdu. Geçici önlem olarak tesis, yüksek rulman çalışma sıcaklıklarını düşürmek amacıyla basınçlı hava soğutması uyguluyordu, bu nedenle acil bir uzun vadeli çözüm gereksinimi açıkça görülüyordu.

NSK'nın uzman mühendis ekibi, AIP Katma Değer Programı kapsamında bir uygulama incelemesi gerçekleştirdi. Bu çalışma, rulmanların yanlış takıldığını ortaya koyan, fan ve rulmanlara dair bir sıcaklık araştırmasını içeriyordu. Ayrıca, yetersiz bir sızdırmazlık düzenlemesinin olması dolayısıyla, aşırı bir yağlamanın olduğu da açıktı.

NSK, bu sorunları önlemek için NSK labirent keçelerin kullanıldığı, NSK SNN Plummer Blokları içerisinde  yüksek performanslı NSKHPS Oynak Makaralı Rulmanlara geçilmesini önerdi. Bu hareket, doğru montaj önerileri, optimum yağlama aralıkları ve miktarı ile birlikte tesisin önceki sorunlarının üstesinden gelinmesine yardımcı olacaktı.

Teoriyi test etmek için NSK'nın tavsiyelerinin montaj ve uygulanmasına nezaret etmesiyle bir yıl süren bir deneme süresi başlatıldı. Denemenin sonuçlarında, 12 aylık sürenin hiçbir noktasında

hiçbir rulman hatası görülmedi.

NSKHPS rulmanları, daha fazla yük taşımak ve daha yüksek sıcaklıklarda çalışmak için özel olarak tasarlanmıştır ve 200°C'ye kadar sıcaklık stabilitesi sunar. Bu nitelikler sayesinde, kullanıcılar çalışma ömrünün iki katına ve gelişmiş güvenilirliğe ulaşabilirler.

Müşteri kısa sürede bu faydalara tanıklık ederek, artan üretkenliğin, daha az bakımın ve basınçlı havanın bırakılmasının, ve bunların hepsinin önemli bir maliyet tasarrufu sağlamasının tadını çıkardı. Rulman arızaları nedeniyle zaman ve işgücü maliyetlerinin yanı sıra  basınçlı hava maliyetinde, tesisin şu anda 393.706 € tasarruf sağladığını göstermektedir.

NSKHPS rulmanları özellikle daha büyük yükler taşımak ve daha yüksek sıcaklıklarda çalışmak üzere tasarlanmıştır.


Cevher hazırlama tesisinde hava sirkülasyon fan mili ve rulman blokları

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız