Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim

Lineer Hareket Kontrol - 2020-12-07

NSK stainless steel NH/NS linear guides with K1 lubrication units

Lineer kılavuz sistemleri gıda ve paketleme sektöründe beklenen hizmet ömrünü sağlayamadıkları için çözüm olarak entegre yağlama üniteleri devreye girmiştir. Söz konusu üniteler uzun süre devamlı olarak yağ salınımı yapmaktadır. Hamur dilimleme makinelerinde bu tip lineer sisteme geçiş yapan büyük bir fırın, bakım ve arıza giderme süreci masrafları için yıllık 200.000€ tasarruf sağlamaktadır. 

Bilindiği gibi, lineer kılavuzlar fırın hamur dilimleme makinelerinde kesicilerle entegre durumdadır. Fakat bu sistemler ortalama üç haftada bir arıza vermekte; Armoloy ile kaplanıp gıdaya uygun yağ kullanılmasına rağmen istenen performansı sağlayamamaktadır.

Fırın, bu sorunların üstesinden gelmek için yeni lineer kılavuz arayışına girdi. Aranan yeni lineer klavuzdan sadece uzun hizmet ömrü değil; hamur dilimleme makinelerindeki hızın 250 devirden 300 devrin üzerine çıkarabilmesi bekleniyordu.

NSK'nin AIP (Değer Katma Programı) çerçevesinde, şirket uzmanları uygulamanın çevresel koşullarına yönelik yerinde bir durum tespitinde bulundu. Ayrıca başarı sağlayamamış önceki lineer kılavuz sistemlerini de değerlendirmeye aldı. Değerlendirmenin ardından ekip, NH/NS serisi paslanmaz çelik lineer kılavuz sistemlerinin, gıdaya uygun K1 yağlama ünitesiyle birlikte kullanılmasını önerdi. İlk denemenin başarıyla tamamlanmasının ardından, fırın tüm hamur dilimleme makineleri için bu sisteme geçiş yapma kararı aldı.

Söz konusu NH/NS serisi, yüksek hızlarda bile hassas bir lineer hareket sergilemek için tasarlanmıştır. Özellikle paslanmaz tipleri, gıda ve içecek üretim ortamları için geliştirilmiştir. Ayrıca lineer klavuzun hizmet ömrü, sık ve derinlemesine temizliklerden etkilenmiyor.

NSK'nin K1 yağlama üniteleri, kelimenin tam anlamıyla temiz ve FDA onaylı çözümler sunuyor. Yağ, taşıyıcı ile birlikte hareket eden üniteden azar azar salınıyor ve bu sayede salınım süresi uzatılmış oluyor. Özenle tasarlanmış sızdırmaz yapısı sayesinde atıkların çalışma yüzeyi ile temasının önüne geçip geleneksel çözümlere kıyasla etrafına çok daha az yağ kaçırıyor.

Fırından gelen geri bildirimler her şeyi anlatıyor. Şirket NH/NS serisine geçişinin meyvesini topluyor ve ilk bakım işlemlerini en erken 32 hafta sonunda gerçekleştiriyor. Lineer kılavuz sistemlerinin her üç haftada değiştirildiği düşünüldüğünde daha avantajlı olduğu açıkça anlaşılıyor. Bu sonuç ise hizmet ömründeki on kat artışı gözler önüne seriyor. Daha az değişim gerektiğinden yıllık 206.000€ tasarruf sağlanıyor; ayrıca bakım ve arıza giderme süreci masrafları da azalıyor.

NSK yakın zamanda K1-L yağlama ünitesini piyasaya sürerek verimliliği daha da artırdı. K1-L çok daha büyük bir yağ rezervine sahiptir ve içinde yeni bir poliolefin bazlı taşıyıcı malzeme yer alır. Böylece K1 serisine kıyasla iki kat hizmet ömrüne sahiptir. K1-L, NH/NS serisi lineer kılavuz sistemleri ile tamamen uyumlu olup mevcut K1 ünitelerinin doğrudan yerini almıştır.

 

Basın fotoğrafları

1) Bir fırın K1 yağlama birimlerine sahip paslanmaz çelik NH/NS lineer kılavuz sistemleri kullandı ve hamur dilimleyicilerdeki lineer kılavuz sistemlerinin hizmet ömrünü on kata kadar çıkarmayı başardı

2): NSK'nin yeni K1-L yağlama ünitesi K1 serisinin hizmet ömrünü iki katına çıkarıyor

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız