Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim

Lineer Hareket Kontrol - 2020-10-12

NH/NS series linear guides

NSK'nin NH/NS lineer kılavuz serisinden yararlanan son kullanıcıların ve makine üreticilerinin sayısı yeni uygulama alanlarıyla sürekli artış gösteriyor. Bu artışın sebebi ise NSK'nin, geleneksel ürünlerden iki kat fazla hizmet ömrü vadetmesi. Endüstride uzun ömürlü ürünler toplam mülkiyet maliyetini (TMM) en aza indirmede önemli bir avantaj sağlar. NH/NS lineer kılavuz kullanılması durumunda arıza kaynaklı duruşlar önemli ölçüde azalır. 

NH/NS lineer kılavuzlarının daha uzun hizmet ömrü sunabilmesi, bilyaların yuvarlandığı yolun özel geometrisi gibi yenilikçi özelliklerle sağlanıyor. Bunlara ek olarak, %30'a kadar daha fazla dinamik yük değeri (önceki nesil ürünlere göre), önemli ölçüde daha kompakt ve hafif haliyle %100 daha fazla yorulma ömrü sunmasına yardımcı olur. Daha fazla dayanıklılık istendiğinde Duralloy® ve Raydent yüzey işlemi görmüş ürünler önerilebilir. Bunun yanında, korozyon tehlikesi olan çevrelerde kullanılmak üzere paslanmaz çelik versiyonları da mevcuttur.

 

NH lineer kılavuz serisinden yararlanan çok sayıda orijinal ekipman üreticileri (OEM) arasında, önde gelen hava üflemeli şekillendirme makine üreticisii de bulunuyor. Firma, kalıp tablalarını hareket ettirmek için kullanılan önceki lineer kılavuzlar tarafından sergilenen düşük hizmet ömrü (12 ay) hakkında şikayetler almıştı. NH serisi kılavuzlarının uzun hizmet ömrü ve daha yüksek yük kapasitesi sayesinde firma, kenetleme birimlerindeki aşınmanın önemli ölçüde azaldığına tanıklık etti. Bunun yanında, benzersiz dört sıralı tasarımı, diğer çözümlerin etkisiz kaldığı noktalarda şok yükleri almasına olanak sağladı. Bu tarihten itibaren hava üflemeli şekillendirme makinelerinin tümü NH lineer kılavuzları ile donatılmaya devam ediyor.

 

Başka bir yerde ise yüksek hızlı YMT (yüzey montaj teknolojisi) toplama ve yerleştirme makinelerini üreten köklü ve Avrupalı bir firma lineer kılavuzların tekrar eden arızaları ile uğraşıyordu. Hizalama sorunlarına atfedilebilen bu problem yine NH serisi lineer kılavuzlarına geçilmesi ile çözüme kavuştu. Bunun sebebi ise kılavuzların tasarımının yüksek hızlı uygulamalara uygun olmasının yanında kendi kendini hizalamaya da olanak sağlamasıydı. Binlerce kurulumun ardından NH lineer kılavuzları hakkında hiçbir sorun bildirilmedi.

 

Bundan yararlanabilecek olanlar sadece makine üreticileri değil. Son kullanıcılar için iyileştirme projeleri de eşit derecede yaygın hale geliyor. Bunun en iyi örneği, son dönemlerde otomatik kaynak sistemlerindeki kılavuz ve tahrik elemanlarıyla ilgili kısa ömür sorunlarına çözüm arayan bir sac levha montaj üreticisidir. Kaynak sıçramaları ve dumanlar sebebiyle NSK, koruyucu ve bakım gerektirmeyen K1 yağlama ünitesine sahip NH serisi lineer kılavuzlarını önerdi. Kaynak sistemleri, üç yılı aşkın süredir herhangi bir arıza olmaksızın çalışmaya devam ediyor. Bu da şu ana kadar, daha önce elde edilenden 10 kat daha fazla hizmet ömrü anlamına geliyor.

 

Hassas ve pürüzsüz lineer hareketin gerekli olduğu her türlü uygulama için tasarlaan NH/NS serisi kılavuzları pek çok alanda kullanılıyor. Tıbbi görüntüleme ve sağlık ekipmanları, ölçme makineleri, laboratuvar malzemeleri, ambalajlama makineleri, otomasyon ve robot teknolojisi, malzeme taşıma ekipmanları ve otomotiv sistemleri bunlara örnektir.

 

Bu uygulamalardaki hizmet ömrü, lineer kılavuzun her iki ucuna da takılan, yakın zamanda piyasaya sürülen NSK K1-L bakım gerektirmeyen yağlama ünitesi ile daha da artmıştır. Etkili yağlama, kılavuz performansını uzun süre korumak için gereklidir. K1-L de bilya ve ray arasına sürekli yağ sağlamak için tasarlandı. Önceki nesil K1 ünitesi ile karşılatırıldığında K1-L, 1,8 kat daha fazla yağlama ömrü, %20 daha az dinamik sürtünme sağlar. Ayrıca yapısal bütünlüğün korunmasına yardımcı olur toz ve diğer yabancı maddelerin içeri giriş/çıkışını engellemek için yeni geliştirilen bir koruyucu kılıf sunar.

 

Uzun hizmet ömrünün yanı sıra, NH/NS serisi kılavuzlarının yararları arasında yüksek verimlilik (150 ile 300 m/dak. arasında dönüş hızı), düşük gürültü (önceki nesile göre 3 dB daha az) ve geleneksel alternatifleri geride bırakan standart hassasiyet yer alır.

 

Daha da önemlisi NSK, iyi muhafaza edilmiş ürünleri ve yüksek stok seviyeleri sayesinde üst düzeyde ürün hizmeti sağlayabilir. Firmanın merkez deposu, iş ortaklarının ve müşterilerin hızlı teslimattan yararlanmasını sağlayan, standart boyutlu NH/NS serisi lineer kılavuzlarının kapsamlı bir yelpazesini elinde tutuyor. Ayrıca NSK, her türlü özel ihtiyaca uygun özel çözümler üretebilir, buna özel uzunluklar da dahildir.

 

Diğer bir seçenek olarak NSK, makine üreticilerinin hızlı ve kullanımı kolay bir format üzerinden tasarımlarına göre lineer kılavuz oluşturabileceği kullanışlı bir çevrimiçi araca erişim sunuyor. İstenilen özelliklere sahip lineer kılavuzlar NSK Click!Speedy ile genişlik, uzunluk, keçe, yağ ve yağlama ünitesi gibi özellikler seçilerek  belirlenebilir. Her durumda, isteğe tasarlanmış lineer kılavuz PDF çizimi ve CAD verisi, veri listesi ve parça numarası bir indirme bağlantısıyla ya da e-posta üzerinden verilir.

 

Uygulamaya gerekli veriler girildiğinde, NSK, uygun ölçüyü, tahmini hizmet ömrünü, fiyat ve teslim süresini hızlı bir şekilde hesaplayabilir.

 

Picture 1): NH/NS serisi lineer kılavuzlar, geleneksel alternatiflere göre iki kat daha uzun ömür sunar

Picture 2):  Önceki sürüm K1 ile değiştirilebilen NSK K1-L yağlama ünitesi, lineer kılavuzlarda uzun ömürlü yağlama sağlar

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız