Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim

Servisler - 2020-09-28

Both of these bearing products are counterfeit, showing incorrect packaging (left) and no markings (right)

Bir şirketin itibarı söz konusu olduğunda, hiçbir satın alma veya mühendislik ekibi sahte rulman alma tuzağına düşmek istemez. NSK, her yıl dolandırıcıları tespit etmek ve onlara dava açmak için büyük çaba harcamaktadır. Ancak sahtekarlığı durdurmanın en iyi yolunun bu talebi durdurmak olduğunun farkındadır. Bu fikir göz önünde bulundurulduğunda, müşterilerin sahte rulmanların tespit edilmesi ve satın almaktan kaçınması hususlarında bilgilendirilmesi tüm paydaşlar için önemli ölçüde faydalıdır. 

Sahte rulmanları alan çoğu son kullanıcı, orijinal ürün satın aldıklarına inanır ve bu alanda uzmanlıkları olmadığı için teslimat anında gerçek ve sahte ürün arasındaki farkı görmeleri neredeyse imkansızdır. Sonuç olarak kullanıcılar, kalite kontrol prosedürleri uygulayarak sahte rulman almalarını önleyecek tedarik zincirlerine güvenir.

Yetkili kaynakları kullanın

Yetkili bir NSK tedarikçisinden ürün almak, orijinal rulman satın aldığınızı garanti eder. Yetkili Distribütör veya Bayiden yüksek kaliteli rulman satın alan kullanıcılar, kalite güvence prosedürlerinin titizlikle uygulandığından emin olabilir; çünkü bu prosedür, distribütörlerin NSK onayı almak için uyması gereken sıkı kontrol süreçlerinden biridir.

Nsk web sitesini ziyaret ederek yetkili distribütörlerin tam listesini bulabilirsiniz.  Authorised Distributors Böylelikle, onaylanmış bir kaynaktan ürün satın alındığından emin olursunuz. Buna alternatif olarak, distribütör durumunun onaylanması için NSK'yi arayın.

Taşeronların elektrik motoru, pompa, şanzıman ve fan gibi parçaların onarımında kullanılması, sahtekarlık açısından olası bir tehlikedir. Erken arıza gibi tehlikelerden habersiz olan taşeronlar farkında olmadan sahte rulman kullanabilir. Sonuç olarak, her bir taşeron taklitçi ürünlerin beraberinde getirdiği riskleri bilmelidir. Ayrıca satın alınan ürünlerde talihsizlik yaşamamak ve gerekli kontrolleri yapmalarını sağlamak için taşeronlar denetlenmelidir.

Rulmanların orijinalliği konusunda şüpheniz varsa, birkaç temel kontrol sayesinde NSK'nin orijinal üretici olup olmadığını anlayabilirsiniz. Öncelikle marka işaretlerini kontrol edin. İşaretlerin olmaması, rulmanların sahte olduğunun göstergesidir. İşaretler mevcutsa, standart üretici işaretlerine benzer mi, yoksa rulmanın normalden farklı yerlerinde midir? Her iki durum da yasa dışı üretime işaret edebilir.

Yetersiz kalite standartları

Düşük kalite, sahte rulmanların saptanmasına yardımcı olacak diğer bir faktördür. Döner elemanların ve yuvarlanma yolunun detaylı kontrol edilmesiyle, pürüzlü yüzeyler ve anormal silindir görünümü gibi önemli belirtileri ortaya çıkaracaktır. Uzun yıllar geliştirilmiş üretim süreçleri ve titizlikle yürütülen kalite prosedürleri ile NSK düşük kaliteli ürün üretimini ortadan kaldırmıştır.

Sahte rulmanları saptamak için dikkat edilmesi gereken bir diğer husus da paketlemedir. İlk etapta, kullanıcılar rulmanların uygun nakliye malzemesiyle paketlenip paketlenmediğini kontrol etmelidir. Yetersiz veya düşük kaliteli paketleme, rulmanların NSK tarafından tedarik edilmediği anlamına gelir. Bunlara ek olarak, palet durumunu ve konteyner yükünü inceleyin ve üretici ülkeyi sevkiyat ülkesiyle karşılaştırın. Kasa kalitesi de kontrol edilmelidir.

Dış paketi açtıktan sonra rulman kartonlarını kontrol edin. Kartonlar daha önce alınan diğer paketlerle benzer mi? Kartonların üzerinde işaretlerin düzgün olup olmadığını ve logonun orijinal olup olmadığını her zaman kontrol edin.

Kolay çözüm

Yetkili NSK Distribütörü gibi güvenilir bir kaynaktan ürün satın almak, bu kontrollere olan ihtiyacı ortadan kaldıracaktır. Özenle seçilmiş ve titizlikle denetlenen NSK Yetkili Distribütörleri profesyonel, yetkin ve hizmet odaklıdır. Geniş NSK ve RHP ürün stokları bulunduran ve bu stoklara erişim kolaylığı sağlayan distribütörler gerçek rulmanları hızlı ve güvenilir şekilde tedarik eder.  Buna ek olarak, toplam sahip olma maliyeti yaklaşımına dayanan mühendislik tavsiyesi ve desteğiyle stok yönetimi ve ürün uygulama bilgisi gibi pek çok hizmet sağlanmaktadır.

NSK Yetkili Distribütörleri, kararlı bir küresel ve yerel işbirliğinden doğan güçlü bir ilişkinin parçasıdır. Bu distribütörler kullanıcıların orijinal, yüksek kaliteli ve ideal performans sağlayan yeni NSK rulmanları almasını sağlayacaktır.

Kullanıcılar, sahte rulmanlar hakkında daha fazla bilgi edinmek için  www.stopfakebearings.com adresini ziyaret edebilir.

 

Resim 1): Bu rulmanların her ikisi de sahtedir, yanlış paketleme (solda) ve işaretsiz (sağda) 

Resim 2):  Genel görünüşte benzer olmasına rağmen, makaradaki girinti de dahil olmak üzere orijinal (solda) ve sahte (sağda) rulmanın farklı olduğu birkaç alan vardır.

Resim 3 : Soldaki fotoğrafta broş cepli tek parça işlenmiş pirinç bir kafes görülürken, sağdaki fotoğrafta perçinli iki parça sahte bir kafes görülüyor. Kafesteki fark rulman arızasına neden olabilir

 

Resim 4 :NSK Yetkili Distribütör logosuna dikkat edin

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız