Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim

Kurumsal - 2020-01-20

Soldan sağa: Kazuo Miyaguchi, Merkez Başkanı, Linear Technology Centre, NSK Ltd.; Keitaro Oka, Müdür Yardımcısı, Linear Technology Centre, NSK Ltd. ve Shigeharu Kobayashi, Kıdemli Müdür, Linear Technology Centre, NSK Ltd.

NSK, DIN standartlarındaki vidalı milleri için 2019 yılı Modern Monozukuri Yedek Parça Ödülleri'nde 'Teşvik Ödülü'ne layık görüldü. Vidalı milin mükemmel hız ve sessizlik özelliğinin yanı sıra takım tezgahı uygulamalarında hassasiyeti ve verimliliği artırmaya yönelik potansiyeli jürinin takdirini kazandı. Japonya'nın üretim uygulamalarının teknolojik gücü, ustalığı ve ruhu anlamına gelen Monozukuri'nin önemini vurgulamayı ve endüstriyel ve toplumsal gelişimi desteklemeyi amaçlayan İleri Monozukuri Yedek Parça Ödülleri sektörde kilit rol oynayan önemli ürünlere veriliyor.

NSK'nin DIN standartlarına uygun vidalı milleri, deflektör tipi vidalı mil için en yüksek hız olan 160 m/dak.ya kadar çıkabilen besleme hızı kapasitesi ile Teşvik Ödülü'nün sahibi oldu. Bu hız kapasitesi, takım tezgahlarını hızlandırarak, işleme faaliyetlerindeki döngü sürelerini azaltıyor ve böylece son kullanıcılar için maliyet tasarrufu sağlıyor.

Jüri üyelerinin beğenisini kazanan bir diğer özellik de 4 dB(A) ses seviyesi ile klasik NSK deflektör tipi vidalı millere kıyasla düşük ses seviyeleri.

Jüri üyeleri ödülü verirken sadece Japonya'ya değil daha geniş ölçekte imalat dünyasına sunulan faydaları da göz önünde bulundurdu. NSK, deflektör tipi somunlara özgü kompakt form faktöründen faydalanarak DIN standartlarına uygun bir ürün ortaya koydu. DIN standartlarındaki vidalı mil, Avrupa'daki çok sayıda müşterinin ihtiyaçlarını karşılayabilir.

Yüksek hız ve düşük ses seviyesine ek olarak, NSK'nin DIN standartlarındaki vidalı milleri çok sayıda tasarım özelliği ile de piyasadaki diğer ürünlerden ayrılıyor. Örneğin, geliştirme aşamasında yürütülen bilya hareketi analizi ve simülasyonu ile somun içindeki bilyaların daha düzgün dönmesi sağlandı. Bu özellik takım tezgahlarının daha yüksek hassasiyet seviyeleriyle kaliteli parçalar kesmesine imkan tanıyor.

Modern Monozukuri Yedek Parça Ödülleri, Japonya Ekonomi, Ticaret ve Endüstri Bakanlığı ve Japonya Ticaret ve Endüstri Odası tarafından destekleniyor. İlk kez 2004 yılında verilen ödüller, makineler, otomotiv, elektrikli ve elektronik cihazlar, çevre ekipmanları, sağlık cihazları ve tıbbi cihazlar ve gündelik eşyalar olmak üzere altı alana odaklanıyor.

Resim 1): Soldan sağa: Kazuo Miyaguchi, Merkez Başkanı, Linear Technology Centre, NSK Ltd.; Keitaro Oka, Müdür Yardımcısı, Linear Technology Centre, NSK Ltd. ve Shigeharu Kobayashi, Kıdemli Müdür, Linear Technology Centre, NSK Ltd. 

 

 

 

 

 

 

Resim 2):  NSK'nin DIN standartlarındaki vidalı milleri 160 m/dak. besleme hızına çıkabiliyor

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız