Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim

Kurumsal - 2020-03-24

Hiroyuki Yagi (left), Chairman of the Selection Committee for the Environmental Communication Awards, with Tsuyoshi Yamashita, Group Manager, Investor Relations, NSK Ltd., at the Environmental Communication Awards ceremony on 19 February 2020

Dünyanın önde gelen rulman, lineer hareket teknolojisi ve direksiyon sistemleri üreticilerinden biri olan NSK, İklimle Bağlantılı Finansal Beyan Görev Gücü'nün (TCFD) nihai raporunda yapılan önerileri onaylamıştır. Raporda, şirketlerin iklim değişikliğiyle ilgili finansmanını etkileyen riskler ve fırsatlar hakkında bilgi paylaşımları yer almaktadır. TCFD, küresel finansal sistemini izleyen ve tavsiyelerde bulunan uluslararası bir kurum olan Finansal İstikrar Kurulu (FSB) tarafından kurulmuştur. 

Bir işletme olarak NSK kurumsal, sosyal ve çevresel sorumluluklara oldukça önem vermektedir. Örneğin, küresel çevre koruması kapsamlarını, şirket misyonunun bir parçası olarak dahil eder. Orta Vadeli Yönetim Planında çevresel hedefler belirlemiştir ve faaliyetlerinden kaynaklanan CO2 emisyonlarını azaltmak ve çevre dostu ürünler piyasaya sürmek gibi eylemlerle küresel ısınmayı önlemek için girişimlerde bulunmaktadır.

NSK'nın bu alandaki girişimleri Japonya Çevre Bakanlığı ve Küresel Çevre Formu tarafından yakın zamanda kabul edilmiştir. 23. Çevre İletişim Ödülleri kapsamında, NSK Raporu 2019'da çevre iletişimi hakkında mükemmellik ödülü aldı. Rapor tüm paydaşlara, orta ve uzun vadede sürdürülebilir büyüme sağlamak için şirketin ve girişimlerinin bir resmini sunmak üzere tasarlanmıştır. NSK ayrıca, şirketin çevre ve toplumla ilişkilerini ve bu alanlardaki kapsamlı çabalarını göstermek için "NSK Sürdürülebilirlik Raporu"nu yayınladı.

TCFD tarafından belirlenen tavsiyelere ve bu ödüle uygun olarak, hem toplumun sürdürülebilir kalkınmasına hem de şirketin sürdürülebilir büyümesine katkıda bulunmak amacıyla NSK, iklim değişikliğinin getirdiği iş risklerini ve fırsatlarını belirliyor, yönetim planlarını uyarlıyor ve daha çok bilgi açıklıyor.

Son yıllarda ESG (çevre, sosyal ve yönetim) girişimlerini desteklemesine rağmen NSK, TCFD raporuna gösterdiği destek beyanıyla çevresel faaliyetleri bir sonraki seviyeye taşımayı hedeflemektedir.

 

Resim 1): Çevresel İletişim Ödülleri Seçim Komitesi Başkanı Hiroyuki Yagi (solda), 19 Şubat 2020'de Çevre İletişim Ödülleri töreninde NSK Ltd. Yatırımcı İlişkileri Grup Müdürü Tsuyoshi Yamashita ile birlikte.

 

 

 

Resim 2): NSK Raporu, tüm paydaşlara şirketin ve sürdürülebilir büyümeye yönelik girişimlerinin bir resmini sunmaktadır. 

 

 

 

Resim 3): NSK Sürdürülebilirlik Raporu, şirketin çevre ve toplumla ilişkisini göstermektedir.

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız