Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim

Kurumsal - 2020-06-02

NSK is among those pledging open access to its IP for those combatting COVID-19

Rulman, lineer hareket teknolojileri ve direksiyon sistemleri sektöründe dünyanın önde gelen üreticilerinden olan NSK, yeni 'COVID-19 Deklarasyonu' na imza atarak 2019 koronavirüs hastalığının (COVID-19) yayılımına hızla son vermeyi hedefleyen küresel çabaya olan bağlılığını göstermiştir. Bu benzeri görülmemiş deklarasyon vasıtasıyla NSK; fikri mülkiyetlerini, virüsün bulaşmasını durdurmak için hayati önem taşıyan geliştirme, üretim ve diğer faaliyetlerde serbestçe kullanılabilir hale getirme sözü vermektedir. 

COVID-19'un yayılmasını durdurmak için tedavide kullanılacak ilaçların, aşıların, tıbbi cihazların ve enfeksiyon engelleme ürünlerinin hızlı bir şekilde geliştirilmesi, üretilmesi ve dağıtımı gereklidir. COVID-19 Deklarasyonu, fikri mülkiyet sahiplerini pandemiye karşı verilen mücadelede patentlerini, fayda modellerini, tasarım patentlerini ve telif haklarını ücretsiz kullanıma açmaya davet eder. Virüsü mümkün olan en hızlı şekilde sonlandırmak için endüstri, hükümet ve akademinin geleneksel kalıpları kıran bir işbirliği gerekmektedir.

 

NSK bu stratejiyi sonuna kadar desteklemekte olup; şartlar üzerine herhangi bir kısıtlama koymadan, COVID-19'u önleme, sınırlama ve tedavi de dahil olmak üzere hastalıkla mücadeleyi amaçlayan tüm girişimlere karşı fikri mülkiyet haklarını öne sürmemeyi kabul ederek bu deklarasyonu imzalamıştır. Firma, bu tür aktivitelerde kullanılacak fikri mülkiyet haklarından herhangi bir tür ücret talep etmeyecektir.

 

Normal şartlar altında, fikri mülkiyet kullanımı bir müzakere ve lisanslama protokolü gerektirmektedir; ancak bu deklarasyon ile bu durum sıfırlanmış ve böylece COVID-19'a karşı alınan önlemlerin geliştirilmesi ve üretilmesi hızlandırılmıştır.  NSK tarafından imzalanan COVID-19 Deklarasyonu resmi metnine, www.gckyoto.com/covid-2 adresinden ulaşılabilir.

 

Bunun da ötesinde NSK, COVID-19 salgınına hızlıca son verilmesi için deklarasyon grubuyla ve diğer şirketlerle çalışmalarına devam edecektir. Bu eylem, firmanın tüm dünyadaki toplum ve toplulukların sağlıklı ve sürdürülebilir gelişimlerini destekleme alanındaki durmak bilmez çabalarının bir parçasıdır.

 Basın resmi

NSK, COVID-19 ile mücadele edenler için fikri mülkiyet haklarını açan firmalar arasındadır.

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız