Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim

Rulmanlar - 2021-01-11

NSK high-precision miniature bearings

Dental hava türbinlerinde, minyatür rulmanların pek çok zorlu görevin üstesinden gelmesi gerekmektedir. 500.000 rpm'ye kadar çıkan hızlarda dönen bu rulmanların aşırı derece sessiz çalışması ve titizlik gerektiren hijyen gereksinimlerini karşılaması şarttır. NSK, özellikle bu uygulamada kullanılmak üzere paslanmaz çelikten üretilen hassas minyatür rulmanlar sunuyor. 

Bir türbin çarkı tarafından pnömatik olarak tahrik edilerek çalışan aletin başlığındaki iki rulman, diş üzerindeki işlemler sırasında matkabın stabil olarak yönlendirilebilmesini sağlar. Dış çapları yalnızca 6,35 ila 7 mm olan minyatür rulmanlar 500.000 rpm'ye kadar çıkan hızlara ulaşmalı ve oldukça hızlı bir şekilde durmalıdır. Ayrıca rulmanlar mikro titreşim oluşturmamalı ve genellikle otoklav ortamda sıcak, nemli havayla sık sık temizlik ve sterilizasyon için toleranslı olmalıdır.

 

NSK, yıllardır dental hava türbinleri için hassas minyatür rulman geliştirip üretiyor. Tarih boyunca, bu rulmanlar yalnızca Asya dental ekipman pazarına yönelik olarak üretilmiştir, ancak günümüzde Avrupa için de üretilmektedir.

 

Rulmanların üretiminde kullanılan malzemeler arasında, yaygın olarak seçilen AISI 440C'ye (ISO 1.4125'e eşdeğer) kıyasla önemli oranda artırılmış saflık ve korozyon direnci sağlayan, NSK'nin geliştirdiği özel bir paslanmaz çelik olan ES1 de bulunmaktadır. ES1 paslanmaz çeliğin yüksek düzeydeki saflığı, rulmanların kullanım ömrünü olumlu olarak etkiler. Çünkü düşük düzeydeki saflık, herhangi bir kalıntı veya yapı düzensizliğinin rulman yuvarlanma yolunda gerilim çatlakları oluşturmasına veya pullanmaya neden olur. Ayrıca ES1 kullanımı korozyona karşı direnci artırır.

 

NSK'nin dişçi matkapları için minyatür rulmanlarının döner elemanları yüksek performanslı seramikten üretilir ve kafesinin üretiminde kullanılan malzeme ya PEEK (yüksek performanslı bir plastik) ya da Torlon® PAI'dir (bir poliamid-imid termoplastik).

 

Bu minyatür hassas rulmanların içinde kullanılan tüm bileşenler, en yüksek hassasiyet seviyelerine ulaşmaktadır. Ortaya çıkan bu ürün, yuvarlanma yolu yüzeyinin kalitesi (pürüzlülüğü) ve yuvarlanma yolu ile kafesin daireselliği kadar bilya çapının tekrarlanabilirliği için de aynı şekilde geçerlidir.

 

Ayrıca NSK, delik çaplarını 0,0025 ila 0,00125 mm ve 0,00125 ila 0 mm olarak tolerans sınıflarına ayırır ve en yüksek hassasiyet sınıfı ABEC9 (P2) olan dental rulmanları sunar. Sonuç: NSK rulmanları belirgin olarak daha az mikro titreşim üretir ve kıyaslanabilecek diğer üreticilerin ürettiği rulmanlara göre daha az gürültü çıkarır. Bu özellikler, üretim teknolojisine yapılmış olan kayda değer yatırım ve araştırma gibi etmenler ve çeşitli rulman boyutları ve türleri için özel test ve ölçüm süreçlerinin geliştirilmesi sonucunda ortaya çıkmaktadır.

 

NSK'nin dental hava türbinleri için hassas minyatür rulmanları, 40'tan fazla farklı tür ve boyutta dört seri sabit bilyalı rulman ve eğik bilyalı rulman çeşitlerinden oluşmaktadır. Rulmanlar, 6,35 ila 7 mm'lik normal dış çaplarının yanı sıra, 2,3 ila 2,8 mm genişlikte 3 mm'lik tipik bir delik çapına sahiptir. Yağlayıcı maddesi ise düşük viskoziteli, yüksek performanslı bir yağ olan CF1'dir.

Basın resmi :Dental hava türbinleri, 500.000 rpm'ye kadar hıza ulaşan iki yüksek hassasiyetli minyatür rulman içermektedir.

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız