Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim

Rulmanlar - 2016-10-11

H3G bearing grease from NSK is 100% food derived

NSK, %100 gıda maddelerinden elde edilmiş dünyanın ilk yağlama yağını geliştirmiştir. Bu gelişme makinenin, üretim ekipmanının veya cihazların gıda maddeleri, farmasötikler veya kozmetiklerle temas ettiği tesisler için bir yenilik olmuştur. Ayrıca, yeni H3G yağı, yağlama yağının su mukavemetine ve düşük torkuna uygun her türlü uygulama için idealdir.

Başlangıçta, bu yağ NSK’nın Silver-Lube® serisinde, sık ve kapsamlı yıkama gereken endüstrilerde kullanılmak üzere tasarlanan korozyona dirençli, optimum hijyen standartları gereken ve geniş bir sıcaklık aralığında iyi kimyasal direncin önemli olduğu çeşitli rulman ünitelerinde kullanılmıştır.

Tipik uygulamalar arasında karıştırıcılar, doldurucular, santrifüjlü ayırıcılar, şişeleme makineleri ve konveyörler gibi gıda makineleri ile pompalar dahil, farmasötik, kozmetik ve tıbbi süreç cihazları bulunur. En önemlisi, çevre dostu yağ kazayla gıdayla temas edebilecek ürünlerle ilgili en yüksek uluslararası standartlara uygundur.

NSK’nın yeni, ekoloji dostu yağı petrol içermez, bu tür uygulamalarda şu anda yaygın olarak kullanılan yağların standartlarının üzerindedir. Bunların temelinde kolza yağı ve genellikle pek çok gıda dışı malzeme içeren diğer nebati yağlar bulunur. Bu tür yağlarda aynı zamanda performans sınırlandırmaları olabilir, oksidatif stabilitesi daha düşüktür bu da kayganlık ve sağlamlık sorunları ile sonuçlanır.   

Aksine, NSK’nın yağları, baz yağı, kıvamlaştırıcı madde ve katkı maddeleri dahil, tamamen gıda bazlı malzemelerden yapılır. Örneğin, gıdadan elde edilen nebati yağ, mükemmel ısı toleransı nedeniyle baz yağ olarak kullanılır, bununla birlikte kıvamlaştırıcı madde gıda katkıları içerir, baz yağının iyi tutulması için iyi bir 3D ağı vardır.

Yağlama yağı aynı zamanda, baz yağın sağlamlığını daha arttıran gıda katkıları ile formüle edilmiştir, daha iyi oksidatif denge sunan bir gres ortaya çıkmıştır ve sürtünme kaybı (tork) mevcut eşdeğer ürünlerin üçte biri daha azdır. Diğer avantajları, daha az sızıntı olması ve suya maruz kalması durumunda bile hizmet ömrünün daha uzun olmasıdır.

Çevresel bakış açısına göre, yağ doğal olarak biyoçözünürdür ve toksik olmayan atıklar üretir, bu nedenle kirletici değildir ve bütünüyle sürdürülebilirdir

 

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız