Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim

Rulmanlar - 2016-09-30

Sealed, dual row NSK spherical roller bearing with tapered bores are fitted to RWE Power’s excavator conveyors

Dünyanın en büyük küreme tekerli ekskavatörlerinden birinde NSK oynak makaralı rulmanlarının seçilmesinin akıllıca bir karar olduğu kanıtlandı. RWE Power’ın Hambuch’daki (Almanya)  açık ocak madenciliği çalışmalarında altı yıl boyunca ağır işlerde kullanılmasına rağmen rulmanlar hala güçlü ve tekrar yağlamaya gerek yok.   

Hambuch madenindeki ‘Excavator 290‘ her gün 240.000 ton kömür taşıyor veya 10 tonluk küreme tekerini kullanarak büyük miktarda örtü toprağı kazıyor, daha sonra bu toprak konveyör kayışlarıyla, daha yukarıda bulunan dağıtıcıya taşınıyor. Burada bulunan dört adet merkezi konveyör kayışının yoğun çalışması gerekiyor. Bunun sebebi, sadece taşınan malzemenin hacminin fazla olması değil, aynı zamanda 7 gün 24 saat fazla miktarda toz ve nem içeren olumsuz çevre koşullarında çalışıyor olmaları. NSK’nın iki oynak makaralı rulmanı bu noktada maden işletmecisinin Excavator 290’ın hizmet süresini maksimize etmesine yardımcı oluyor.

NSK rulmanlarının kullanılması fikri, madenin en büyük makinelerinde bakım maliyetlerini azaltma ihtiyacı ile ortaya çıktı. 240m uzunluğa, 40m genişliğe, 100m yüksekliğe ve 14.000 ton ağırlığa sahip Excavator 290, 1970’li yılların sonundan beri faaliyette. RWE Power’ın konveyör kayışı tamburlarından sorumlu olan ürün yöneticileri bunun düşünerek, Excavator 290’daki 2 numaralı kayışın tahrik tamburunun içine konik delikli, keçeli, çift sıralı NSK oynak makaralı rulmanının yerleştirildiği pilot bir proje başlattı.   

Dış çapı 500mm ve şaft çapı 300mm olan rulman, daha sonra planlanan zamanda değiştirilmiştir. Çıkartılan rulmanın incelenmesi sonucunda, sürekli ve yoğun kullanıma maruz kalmasına rağmen mükemmel durumda olduğu belirlenmiştir. Bu durum RWE Power’a NSK oynak makaralı rulman teknolojisini kullanma konusunda güven vermiştir. Bu seçim, altı yıldır (sıfır bakımla) süren mükemmel hizmet ile ödüllendirilmiştir.

Bu yüksek performans seviyesinin nedenleri; keçelerin verimliliği ve NSK’nın yüksek kaliteli yağ kullanılmasının yanı sıra rulmanlarda Super-TF (STF) ham maddesinin kullanılmasıdır. STF ostenit içeriği seviyesinin optimum düzeyde tutulmasını sağlamaya yardımcı olan özel bir ısıl işleme maruz kalan karbonitratlı bir çeliktir. STF rulmanlarının hizmet ömrü, temiz yağla geleneksel makaralı rulman çeliklerinin iki katıdır ve yağda kirletici olduğu durumda rulman ömrü on kata kadar arttırılabilir.  

Source: RWE

 

 

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız