Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim

Rulmanlar - 2016-11-25

Double-row tapered roller bearings from NSK

NSK, rüzgar türbinlerinin içinde bulunan planet dişlilere doğrudan entegre edilen, çift sıralı konik makaralı rulmanlar ve silindirik makaralı rulmanlar geliştirdi. Tahrik teknolojisinde, bileşen entegrasyonu hem yerden hem de ağırlıktan tasarruf edilmesini sağladığı için tasarımda önemli bir unsur olarak görülüyor. Basitleştirilmiş montajla birlikte maliyette de düşüş sağlanır.

Rüzgar enerjisi sistemlerinde kullanılan aktarma dişlilerinin önde gelen üreticilerinden biri ile ortaklık yapan NSK, planet dişliler ile doğrudan entegrasyon için sırt sırta sıralanmış çift sıralı konik makaralı rulmanlar geliştirdi. Dış bileziğin olmadığı durumda, tek olan planet dişli tekerleklerinin içinde makaralar için bir yuvarlanma yolu bulunuyor.

Rüzgar enerjisi uygulamalarındaki benzer bir uygulamada, geleneksel konik makaralı rulmanların yerine, yine dış bileziği olmayan entegre rulmanlar olarak dört sıralı silindirik makaralı rulmanlar geliştirildi. Her aşamada dört adet planet bulunan bir rulman takımında toplam 16 sıra yer alıyor.

Dişliler ile entegre olmuş rulmanların geliştirilmesinde önemli olan, imalat sürecindeki hassasiyet.

Bu nedenle, bu tür uygulamalar için sunulan NSK rulman takımları, tüm rulman sıralarının delik ve dış dairesel çapları daha sıkı toleranslarla üretiliyor. NSK'da, dahili Rüzgar Standardı U 303'ü takiben rüzgar sistemlerinin yüksek hassasiyetli imalatı, silindirik makaralı rulmanlar boyunca eşit yük dağılımına belirleyici bir katkı sağlıyor, böylece maksimum hizmet ömrü sunmaya yardımcı oluyor.

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız