Distribütörler

Ürün arama

Ara
İletişim

Rulmanlar - 2016-12-16

NSK bearings shown in position on the main rotor of a wind turbine

NSK, rüzgar türbinlerinde bulunan tahriklerde kullanılan rulmanların dünyadaki belli başlı tedarikçilerinden biri olarak, onlarca yıllık deneyimi ile ana rotorda kullanılmak üzere büyük oynak makaralı rulmanları piyasaya sürdü. Eylül sonunda Hamburg, Almanya’daki WindEnergy 2016 fuarında görücüye çıkan bu gelişmiş rulmanlar serisi için ilk siparişler çoktan alındı.

Rüzgar enerjisi uygulamalarında şirketin kapsamlı rulman deneyimini ortaya koyan NSK mühendisleri, ana rotor rulmanları için gereken özelliklerle optimal olarak eşleşen farklı tasarımlar geliştirdi. Örneğin, rotorun çok yüksek rüzgar yüklerine maruz kalması nedeniyle mekanik stres seviyelerinde artış yaygın bir şekilde görülüyor. Dönüş hızları nispeten düşük olmasına rağmen (5-20 rpm) ana rotor rulmanı, rotor şaftının ortaya çıkan eğilme hareketi dahil hem radyal hem de eksenel yüklere dayanabilmelidir.   

NSKHPS yüksek performanslı oynak makaralı rulmanları yüksek yük katsayılı, bu tür uygulamalar için özel olarak geliştirildi ve NSK’nin dahili Rüzgar Standardı U 303’e uygun şekilde imal edilerek ısıl işlemden geçirilidi.

Yeni serinin genişliği, aralarından seçim yapılacak farklı tasarımların mevcut olması anlamına geliyor. Örneğin, 3 MW’a kadar olan sistemlerde genellikle iki oynak makaralı rulman takımı kullanılırken, daha küçük sistemlerde sıklıkla, tek bir oynak makaralı rulmanın yer aldığı üç noktalı rulman kullanılıyor (eklenen dişli bu düzenlemede rulman yedeği olarak kullanılıyor).

Büyük ölçekli sistemlerde, bazı OEM’ler, sabit ve hareketli yataklarda, çift sıralı konik makaralı rulmanlar ve silindirik makaralı rulmanların kombinasyonunu tercih ediyor. Bu tür bir rotor düzeneği, yüz yüze dizilmiş yapılandırmaya sahip iki konik makaralı rulman ile birlikte NSK’nin Rüzgar Standardı U 303’e uygun şekilde üretilen rulmanlardan da faydalanabiliyor.   

Hangi çözüm seçilirse seçilsin, NSK tarafından geliştirilen ana rotor rulmanlarının tümü dikkatli bir şekilde test ediliyor ve en yüksek kalite gerekliliklerine uygun hale getiriliyor.  

İletişim Ara

Lütfen seçiniz _

Sonuçlarınız